Naslovna / Vijesti / Kako spriječiti zamrzavanje vjetrobranskog stakla automobila?!

SAVJETI I TRIKOVI

Kako spriječiti zamrzavanje vjetrobranskog stakla automobila?!

Smjesu s octom nikada ne smijete koristiti na vjetrobranskom staklu s pukotinama koje nisu popravljene

Kako spriječiti zamrzavanje vjetrobranskog stakla automobila?!
Ivica Jankovic
  • 2021-01-04 10:35:00

Mješavina octa i vode može vam može pomoći u preveniranju leda na vjetrobranskm staklu, piše HAK revija. Noć prije poprskajte staklo. Pomiješajte ocat i vodu u omjeru 2:1 (u korist octa). Zatim poprskajte vjetrobransko staklo smjesom. Kiselost u octu spriječit će stvaranje leda, pa nećete morati brinuti o odmrzavanju automobila sljedećeg jutra. Međutim, imajte na umu da ovu smjesu nikada ne smijete koristiti na vjetrobranskom staklu s pukotinama koje nisu popravljene. Kiselost u smjesi može prouzročiti daljnje oštećenje tih pukotina na staklima vozila. Također, pazite da ova smjesa ne dođe na limene dijelove automobila.

Ako na vjetrobranskom staklu ima leda i morate ga brzo odmrznuti, jednostavno pomiješajte alkohol za čišćenje i vodu (2:1) u boci s raspršivačem. Raspršite otopinu na vjetrobransko staklo. Alkohol uzrokuje da led trenutno sklizne s vašeg vjetrobranskog stakla. Ako se led gusto stisne na vjetrobransko staklo, možda ćete trebati ponavljati ovaj postupak dok sav led ne nestane.

Još jedan način da sigurno očistite vjetrobransko staklo je miješanje jedne žlice soli s dvije šalice vode. Smjesu nanesite na vjetrobransko staklo i sol će otopiti led. Da biste ubrzali ovaj postupak, možete upotrijebiti plastični strugač za led kako biste uklonili led jer se on počinje topiti.