Naslovna / Vijesti / Vlaga u automobilu i zamagljena stakla: Kako vam može pomoći pijesak za mačke?

SAVJETI I TRIKOVI

Vlaga u automobilu i zamagljena stakla: Kako vam može pomoći pijesak za mačke?

Bilo da je na armaturnoj ploči, ispod sjedala ili u prostoru za noge, pijesak za mačke može apsorbirati vlagu bilo gdje

Vlaga u automobilu i zamagljena stakla: Kako vam može pomoći pijesak za mačke?
035portal
  • 2020-12-27 10:22:55

Vlaga u automobilima je česta pojava, a osobito zimi. Uzroka je mnogo. Jedan od najčešćih je to što u automobil unosite vlažnu odjeću i obuću. Možda vam prozori i vrata dobro ne brtve, a zbog toga će vlaga također ući u kabinu i bit će potrebni popravci. Kolege iz Njemačkog autokluba (ADAC) donose nekoliko savjeta koji bi vam mogli biti korisni, piše HAK revija.

Obratite pažnju na odgovarajući otirač: prostirke od tkanine brzo upijaju vlagu iz cipela i teško ih je sušiti. Bolje rješenje su gumene podne prostirke. Međutim, ne treba zaboraviti da vodu treba redovito izlijevati, odnosno sušiti prostirke. Također je poželjno očistiti snijeg s cipela prije nego što se obučete.

Kako si pomoći u reduciranju vlage u vozilu. Stavite malo pijeska za mačke u platnenu vrećicu, zatvorite je hermetički i stavite vrećicu na unutarnju stranu vjetrobranskog stakla prije nego što izađete iz vozila. Mačje leglo upija vlagu, a vjetrobransko staklo ostaje kristalno čisto. Neobično, ali korisno. Umjesto platnene vrećice može se koristiti i čarapa. Platena vreća ili čarapa s pijeskom se tada može staviti u prostor za noge tijekom vožnje. Bilo da je na armaturnoj ploči, ispod sjedala ili u prostoru za noge, pijesak za mačke može apsorbirati vlagu bilo gdje. Najbolje verzija pijeska za upijanje vlage su na bazi silike ili gline. 

Foto: Ilustracija

PRETHODNA VIJEST

Obavijest o zatvaranju ceste

SLIJEDEĆA VIJEST

218 novih, bez preminulih