Naslovna / Vijesti / Novogradiški DJ Yakka u video projektu Renaissance iz Dvora Veliki Tabor

ZABAVA

Novogradiški DJ Yakka u video projektu Renaissance iz Dvora Veliki Tabor

Novogradiški DJ Yakka u video projektu Renaissance iz Dvora Veliki Tabor
Ivica Jankovic
  • 2020-12-11 14:10:00

Udruga Klubska kultura kao utemeljitelj nagrade „Ambasador“ koja se dodjeljuje akterima elektroničke glazbe za ostvarenja u proteklih 12 mjeseci, uoči svog petog izdanja pripremila je video projekt „Renaissance“ s ciljem turističke promidžbe povijesne i kulturne baštine renesansne Hrvatske poput dvoraca, utvrda i starih gradova uz atraktivne nastupe nagrađivanih autora elektroničke glazbe.

Video epizode čije će se premijere moći gledati svake nedjelje od 13. do 27. prosinca u 20h,  snimane su s nekoliko kamera i dronom na tri srednjovjekovne lokacije u Hrvatskoj: Dvor Veliki Tabor – Košnički Hum; Trsatski kaštel – Rijeka; Tvrđava Fortica Starigrad – Omiš.

Publici će se predstaviti dobitnici nagrade „Ambasador“ u trajanju od 60 minuta – Yakka, Dalton Trance Teleport Live & Roko Pečarić, DJ Jock.

Video premijere će se održati posljednje tri nedjelje u 2020.g. na društvenim mrežama Facebook (Ambasador.hr) i Youtube (Top DJ Room i drugi) kao i medijskih partnera Klubskascena.hr, Ravers Hits, I Love Minimal Techno, Top DJ Room, Pozitivan Ritam, Yakka, Dalton Trance Teleport, DJ Jock, Dvor Veliki Tabor, Grad Omiš, Visit Omiš, Visit Zagorje, a rasporedi emitiranja su sljedeći:

Datum: Nedjelja, 13. prosinca u 20h
Lokacija: Dvor Veliki Tabor, Košnički Hum
DJ: Yakka

Plemićki grad Veliki Tabor jedan je od najbolje sačuvanih kasnosrednjovjekovnih i renesansnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske, te jedan od najznačajnijih kulturno–povijesnih spomenika profanoga graditeljstva. Yakka je dobitnik nekoliko nagrada “Ambasador” od strane publike i struke; o njemu je ove godine pisao stručni časopis Hrvatskog društva skladatelja “Cantus”, te je jedan od 18 umjetnika koji je sudjelovao na predstavljanju hrvatske elektroničke scene u Parizu 2018. Jedan je od aktualnih predvodnika domaće house scene iza kojeg stoje brojna izdanja.