Naslovna / Vijesti / Evo tko stoji iza novih jinglova emisije Dobro jutro, Hrvatska

ZABAVA

Evo tko stoji iza novih jinglova emisije Dobro jutro, Hrvatska

Odličan tamburaški dvojac

Evo tko stoji iza novih jinglova emisije Dobro jutro, Hrvatska
Ivica Jankovic
  • 2020-09-24 08:30:00

Stigla nam je jesen, a s njom i novi jinglovi u HRT-ovoj mozaičnoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska. Novi jinglovi prikazuju prekrasne panoramske kadrove raznih dijelova lijepe naše, uz prepoznatljivu temu emisije Dobro jutro, Hrvatska u ponešto drugačijoj izvedbi. Iza ovih svježih aranžmana stoje Filip Novosel i Tihomir Hojsak, poznatiji još i kao duo Hojsak&Novosel. Podsjetimo, duo Hojsak&Novosel priznati su virtuozi na tamburi i kontrabasu koji su svojim originalnim pristupom stvorili prepoznatljiv hrvatski zvuk i kulturni brend,  a široj javnosti postali su poznatiji kroz suradnju sa Gibonnijem i Vlatkom Stefanovskim. Reakcije na nove jinglove su sjajne, a kako je došlo do suradnje s HRT-om, upitali smo Filipa Novosela:

Prilikom snimanja glazbe za dokumentarni film o emisiji Dobro jutro, Hrvatska kojeg je režirao Mladen Santrić, Tihomir i ja smo napravili razne verzije ove teme. Vrlo brzo su naši aranžmani skrenuli pažnju samoj redakciji emisije koji su u njima prepoznali inovaciju, svježinu i naš karakteristični spoj tambure i kontrabasa. Fotografije i videa djela su Tomislava Rataja i Ognjena Golubića, a ovim putem želimo se zahvaliti redakciji što su prepoznali naš trud i originalnost. Često smo baš u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavljali svoja nova izdanja, a i uvijek se tamo osjećamo  vrlo ugodno pa smo s puno entuzijazma ušli u taj projekt.

Kakvi su planovi za nadolazeću jesen i što nam Hojsak&Novosel još pripremaju pitali smo Tihomira Hojsaka:

- S obzirom na aktualnu pandemiju nismo imali puno prilike svirati pa smo u bili puno aktivniji u studiju. Naš novi album je pri završetku i nadamo se da će uskoro ugledati svjetlo dana, a imamo i nekoliko koncertnih aktivnosti od kojih bi izdvojio nastup 2.10. u Osijeku na manifestaciji Head On East!, a velika čast bit će i nastup na festivalu Jazz.hr, gdje ćemo 16.10. nastupiti uz našeg dugogodišnjeg suradnika, slovenskog skladatelja i bubnjara Žana Tetičkoviča. S istim programom gostujemo i 17.10. u Izoli, pa ovim putem pozivamo sve koji se tih dana nađu u blizini da poslušaju što smo pripremili. Također, sve informacije oko koncerata i drugih aktivnosti redovno objavljujemo na našoj facebook stranici, rekao je Tihomir Hojsak.