Tijekom praznika rada, 1.svibnja su nepoznati počinitelji devastirali novoizgrađeni interaktivni QR park kojeg je Škola postavila u jesen 2017. uz pomoć raznih donatora. Ideja parka je spoj tradicionalnih autohtonih Hrvatskih sadnica stabala i moderne tehnologije a s parkom su učenici oduševljeni te su do sada proveli niz aktivnosti u sklopu projekta i redovne nastave (mjerenja, istraživanja, izrada digitalnih materijala o stablima, pisanje i čitanje poezije, matematički izračuni…).

„Nažalost se tijekom neradnog dana/noći dogodio vandalizam osoba koje očigledno nemaju zdrave pameti da trud koji Škola ulaže u razvoj učenika makar ne uništavaju. Netko je našao shodno da pokida sve stupove s QR kodovima, otuđi sadnice Svibe i Gorskog Jasena i pokida nosač mjerne stanice. Štetu Tužno mi je vidjeti da učenici tužno šetaju kroz park i gledaju kako njihovog razrednog stabla nema. Slučaj je prijavljen MUP-u no budući da Škola nema vanjski video nadzor pronalazak počinitelja je malo vjerojatan. Škola će unatoč svemu popraviti park, proširiti ga, osmisliti „sigurnije“ nosače QR kodova i dalje raditi na poboljšanju odgojno obrazovnog procesa i razvitka naših učenika.
Ovim bih putem apelirao javnost i stanovnike Mjesnog odbora Vinogorje da ukoliko imaju informacije o počiniteljima Školu o istom anonimno obavijeste na 035/465-004 ili ured@os-djpilar-sb.skole.hr kako bismo spriječili daljnju uništavanje nama iznimno važnog parka", rekao je Igor Nikičić, ravnatelj Osnovne škole Đuro Pilar.