Naslovna / Vijesti / Sjekirom je kuji Alki razbio glavu

KUćNI LJUBIMCI

Sjekirom je kuji Alki razbio glavu

Ženka bul-terijera Alka bila je prestrašena zadnjih dana zbog pucanja petardi, a 32-godišnjak koji ju je ubio kazneno je prijavljen.

Sjekirom je kuji Alki razbio glavu
035portal
  • 2018-01-04 16:14:39

Rijedak slučaj okrutnosti nad životinjama zabilježen je u prognaničkom naselju Kovačevac u Novoj Gradiški. Prvog dana nove godine 32-godišnjak je usmrtio psa, ženku bul-terijera, i to ni manje ni više nego udarcem sjekire. Iako na brutalnosti ovoga čina to ništa ne mijenja, ubijeni pas nije bio lutalica, nego vlasništvo 20-godišnjeg Filipa Poturovića, piše večernji.hr

Nije ga bilo kod kuće 
Nije nikoga napadao, nego je boravio u svom, ograđenom prostoru, boksu. Prema kazivanju očevidaca, nasilnik koji živi u blizini iskoristio je trenutak kada mladić nije bio kod kuće. Ušao je u boks u kojem je živjela šestomjesečna kujica Alka i okrutno joj presudio. Navodno se na ovaj brutalni čin odlučio jer je bio iznerviran njezinim lavežom.

– Dan prije objavio sam oglas da mi je pas ukraden i već ujutro netko ga je vratio. Bio sam sretan i otišao sam u grad potražiti psa svoje djevojke koji je također nestao. Uspio sam ga pronaći, ali u jednom trenutku na ulici me je zaustavila policija i kazala mi što se dogodilo – govori Filip, inače uspješan sportaš i osmerostruki prvak Hrvatske u boksu.Policija je nad osumnjičenim 32-godišnjakom provela kriminalističko istraživanje te protiv njega podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Užasan prizor krvavog psa
– Kada sam se vratio kući, prizor je bio užasan. Alka je ležala u krvi, cijela glava bila joj je razbijena. Počeo sam plakati. Dotični gospodin bio je pijan, ne znam zašto mu je smetao moj pas. On je i prije govorio da će ga ubiti, čak je i meni prijetio ubojstvom, ali ja te prijetnje nisam doživljavao ozbiljno. Kada sam došao kući, pred policijom se hvalio da ga je baš on ubio. Mislio je da će ispasti heroj – nastavlja Filip i najavljuje podnošenje tužbe protiv okrutnog susjeda. Prema kazivanju očevidaca, Alka se u novogodišnjoj noći uplašila eksplozija petardi i pobjegla iz boksa, a putem je navodno ušetala i u dvorište 32-godišnjaka kojemu se to nije svidjelo. Poslije je navodno pričao da je pas napadao njega i njegovu obitelj i kako se on samo branio, ali Filip tvrdi da to nije točno.

Foto: Ilustracija