Naslovna / Parlamentarni izbori / Žene s osmijehom, Zadubravke i Matini kripoštoli na smotri Šokački svit

KAZALIšTE

Žene s osmijehom, Zadubravke i Matini kripoštoli na smotri Šokački svit

Treća smotra dramskih pučkih igrokaza u Požegi

Žene s osmijehom, Zadubravke i Matini kripoštoli na smotri Šokački svit
035portal
  • 2018-10-21 17:59:00

U prepunoj dvorani Gradskog kazališta Požega sinoć je održana 3. Smotra dramskih pučkih igrokaza, piše slavonski.hr. U organizaciji KUD-a „ Požeška dolina” pred vrlo raspoloženom publikom svoju ljubav prema dramskom izrazu, uz domaćine, pokazali su i gosti iz Zadubravlja, Buka, Slavonskog Broda i Donje Bebrine. Smotra je održana pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i Grada Požege.

Ovogodišnju smotru organizatori su nazvali “Šokački svit” jer su, kako je rečeno na početku, “sve točke programa kao niti navezane na prikaz životnih situacija naše, šokačke svojte i to na izvornom šokačkom divanu.” Uz dramsku i folklornu sekciju KUD-a Požeška dolina koji su pjevali, plesali, ali i glumili predvođeni, voditeljem dramske sekcije, etuzijastom i zaljubljenikom u ikavicu Ivom Abibovićem, požeškoj publici glasan smijeh i gromoglasan pljesak izmamile su članice Ženska pjevačke skupine Zadubravke iz Zadubravlja, Dramska sekcija KUD-a “Svilenka” iz Buka, “Žene s osmjehom” iz Slavonskog Broda i Šokačka glumačka družina “Matini kripoštoli” iz Donje Bebrine.

Gluve babe, vesele udovice i jetrve, znatiželjne i besposlene snaše “video kamere” na seoskom drumu, lole i bećari sa i bez pokrića, izmjenjivali su se na požeškoj sceni i potvrdili kako je najviše, ljepote, duha i humora u onom izvornom, pučkom izričaju. A upravo to su organizatori i očekivali kaže predsjednik KUD-a Požeška dolina Mirko Stilinović.


Izvor: Slavonski.hr


TEKST: Sanja Pok FOTO: S. Pok