Naslovna / Parlamentarni izbori / Započeli radovi na izgradnji vodospremnika Brodsko Brdo 2

ŽUPANIJA

Započeli radovi na izgradnji vodospremnika Brodsko Brdo 2

Započeli prvi radovi na 21,2 milijuna kuna vrijednom projektu izgradnje i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže na području grada

Započeli radovi na izgradnji vodospremnika Brodsko Brdo 2
035portal
  • 2016-07-12 14:07:52

Nastavljaju se ulaganja Grada Slavonskog Broda i TD Vodovod na području izgradnje i rekonstrukcije sustava vodoopskrbe. Tako su ovih dana započeli radovi na izgradnji vodospremnika Brodsko Brdo 2 s hidrostanicom te vodoopskrbne mreže u ulicama Kotlić, Hrastić, Košarevac te u Voćarskoj ulici. U tijeku su i radovi na rekonstrukciji cjevovoda u ulici Andrije Štampara u dužini od 1.463 m.


Riječ je o radovima obuhvaćenim prvom fazom 21,2 milijuna kuna vrijednog projekta pod nazivom „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slavonski Brod“ koji je TD Vodovod prijavilo 2015. godine prema Ministarstvu poljoprivrede, na natječaj za izvođenje radova vodno-komunalne infrastrukture koji su financirani iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda.


Projektom su predviđeni radovi na izgradnji vodoopskrbe u zoni Brodskog Brda, odnosno opskrbe pitkom vodom stanovništva brdskog dijela grada te rekonstrukcije dijelova sustava vodoopskrbe i odvodnje kako bi se smanjili gubitci u sustavu.


Uz izgradnju nove vodoopskrbne mreže i vodospremnika Brodsko Brdo 2 s hidrostanicom te već izgrađenu crpnu stanicu „Janiševac II“, sastavni dijelovi ovog projekta su i:


- rekonstrukcija cjevovoda u ulicama Eugena Kumičića-Sv.Ante u dužini od 120 m (rekonstrukcija vode na mostu u Kumičićevoj)

- rekonstrukcija postojećeg kanalizacijskog sustava u ulicama Vladimira Vidrića, Anastasa Popovića i Julija Klovića, Sv. Antuna u dužini od 3.951 m

- rekonstrukcija postojećeg kanalizacijskog sustava u ulicama: Željeznička, Osječka, Majke Terezije, Folnegovićeva i Mostarska u dužini od 4.438 m

- rekonstrukcija postojećeg kanalizacijskog sustava u ulicama: J. Dobrile, T. Bakača, F. Livadića i F. Jukića u dužini od 3.246 m


Grad Slavonski Brod ovim putem moli građane za strpljenje i razumijevanje za vrijeme izvođenja radova koji će rezultirati kvalitetnijim sustavom vodoopskrbe na području grada.