Naslovna / Informacije i vijesti / Vozač kamiona uhvaćen drogiran i u pretovaru

VIJESTI

Vozač kamiona uhvaćen drogiran i u pretovaru

Vozač kamiona uhvaćen drogiran i u pretovaru
Portal035
  • 2023-11-29 12:45:00

Na autocesti A3 u blizini Lužana, dana 28. studenoga, u 11.15 sati, policijski službenici su kontrolirali teretni automobil s priključnim vozilom, kojim je upravljao 28-godišnjak sa područja Policijske uprave brodsko-posavske.

 

Nadzorom je utvrđeno da je vozilu isteklo važenje periodičkog tehničkog pregleda. Nadalje je utvrđeno da vozač koristi uređaj pomoću kojega prikriva i trajno uništava podatke pohranjene na tahografskom uređaju i kartici vozača. Testiranjem na droge potvrđena je prisutnost droga u organizmu 28-godišnjeg vozača. Također je nadzorom osovinskog opterećenja i ukupne mase vozila utvrđeno da skup vozila premašuje ukupnu masu vozila za 16,8 tona (pretovar preko 20 %) te je vozilo isključeno iz prometa.

 

Policijski službenici su 28-godišnjaka zadržali u prostorijama Postaje prometne policije Slavonski Brod do prestanka djelovanja opojnih sredstava, te protiv istoga podnose obavezne prekršajne naloge i optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.