Naslovna / Informacije i vijesti / Izložba “Euharistijska čuda diljem svijeta” stiže u Slavonski Brod

INFORMACIJE I VIJESTI

Izložba “Euharistijska čuda diljem svijeta” stiže u Slavonski Brod

Izložba “Euharistijska čuda diljem svijeta” stiže u Slavonski Brod
Portal035
  • 2024-02-11 10:00:00

U Župi Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci u Slavonskom Brodu, u četvrtak, 15. veljače otvorenje je Međunarodne izložbe Euharistijska čuda diljem svijeta, koju je osmislio i izradio bl. Karlo Acutis.

 

Osim primjera svoga svetačkog života, bl. Karlo Acutis ostavio je i jedno jedinstveno djelo koje izaziva divljenje cijeloga katoličkog svijeta: Izložbu euharistijskih čudesa priznatih od Crkve. Tijekom povijesti u raznim zemljama katoličkoga svijeta događala su se čudesa povezana s euharistijom kojima je Bog potvrđivao stvarnu nazočnost Isusa Krista pod prilikama kruha i vina. Crkva je sva ta čudesa pomno proučavala i većinu od njih priznala kao stvarna jer su imala za cilj da pobude u narodu veće štovanje sakramenta Euharistije i Kristove nazočnosti među nama.

 

Zahvaljujući zalaganju isusovca p. Božidara Nagya koji je stjecajem slučajnih okolnosti bio prvi Hrvat koji je posjetio izložbu kad je ona prvi puta bila postavljena u Rimu u listopadu 2005. g., u izložbu je naknadno, još za života bl. Karla bilo uvršteno i naše hrvatsko  euharistijsko čudo iz Ludbrega. Sam je bl. Karlo, nakon što je primio materijale koje mu je poslao p. Božidar Nagy početkom 2006. g.,  zaželio posjetiti Ludbreg, ali ga je još iste godine Bog pozvao k sebi pa nije mogao ostvariti tu svoju želju.

 

Pozivamo vas stoga da posjetite i razgledate ovu izložbu bl. Karla koju imamo sada i u hrvatskom prijevodu.  Na ostalim jezicima možete je naći na ovoj poveznici: www.miracolieucaristici.org

 

Duhovni program započinje u 17.30 euharistijskim klanjanjem. U 18.30 je misa, a u 19 sati otvorenje izložbe.