Naslovna / Informacije i vijesti / Proslavljen prvi dan trodnevnice bl. Alojziju Stepincu

INFORMACIJE I VIJESTI

Proslavljen prvi dan trodnevnice bl. Alojziju Stepincu

Proslavljen prvi dan trodnevnice bl. Alojziju Stepincu
Brankica Lukacevic
  • 2024-02-08 20:00:12

SLAVONSKI BROD (TU) – Trodnevnu duhovnu pripravu za proslavu svetkovine bl. Alojzija Stepinca, svog nebeskog zaštitnika, započeli su u srijedu, 7. veljače župljani istoimene župe našega blaženika, najmlađe u Slavonskom Brodu, koja ove godine obilježava 15. obljetnicu svoga djelovanja.

 

Večernje misno slavlje, kao i euharistijsko klanjanje, predvodio je domaći župnik Ivica Martić.

 

Aktualizirajući Evanđelje toga dana župnik Martić u homiliji je posvjestio kako kršćanin može biti sretan i radostan u životu samo ako mu je u mislima i u srcu na prvome mjestu Bog. „Kad bi Bog bio prvi u našim mislima i u srcu naš bi život bio trajno slavljenje i zahvaljivanje Bogu, naši bi problemi i poteškoće bili sitnica naspram Boga koji je toliko velik i dobar. Božja ljubav nam daje mir i sigurnost. Pozvani smo biti u trajnom zajedništvu s Bogom. To treba biti prepoznatljivo u našem konkretnom životu. Tako je malo potrebno da sve u našem životu bude lijepo.“, rekao je uz ostalo župnik Martić.

 

Svojim je župljanima na kraju poručio: „Tako bi naš život mogao biti jednostavan, tako je malo potrebno da sve bude lijepo i kad bi samo jedan dan odlučili da nećemo nikoga mrziti, nikoga ogovarati, nikome se rugati, nikome zavidjeti, da se s nikim nećemo posvađati,  kako bi ovaj svijet bio lijep. Neka taj dan pođe iz ove naše zajednice. Neka nas koji smo došli na ovu euharistiju sutrašnji dan začini tim blagoslovom. Bože, neka naše misli, osjećaji, pažnja, razgovori budu usmjereni prema i u Tebi. Onda ćemo vidjeti kako će srce postati mirnije te će ovaj naš život biti potpuno drugačiji.“

 

Misno slavlje u četvrtak, 8. veljače predvodit će dr. Ivica Raguž, profesor na đakovačkom KBF-u. On će poslije mise predstaviti svoju knjigu „Stepinac- Razgovori s prijateljem“.

 

 B. Lukačević