Naslovna / Informacije i vijesti / Održana sveta misa za početak nove školske godine

INFORMACIJE I VIJESTI

Održana sveta misa za početak nove školske godine

Održana sveta misa za početak nove školske godine
Portal035
  • 2023-09-06 08:00:00

Uz početak nove školske godine misu sa zazivom Duha Svetoga za učenike i  profesore Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića u Slavonskom Brodu predvodio je u ponedjeljak, 4. rujna 2023. u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva ravnatelj škole fra Ivan Crnković.

Svih 255 učenika i 30-ak profesora i djelatnika te škole ispunili su do zadnjeg mjesta prelijepu baroknu franjevačku crkvu te svojom molitvom pjesmom i čitanjem sudjelovali na misnom slavlju.

 

Posvjestivši im kako je njihova škola odgojnog karaktera i temelji se na Kristovu nauku ravnatelj Crnković ukazao je učenicima na važnost slušanja Riječi Božje, na otkrivanju talenata-darova koje im Gospodin daje kako bi prosvjetljeni Božjim duhom išli kroz život svjesni da je Gospodin s njima.

Tumačeći prispodobu o talentima pojasnio im je kako nam Gospodin daruje brojne darove koje smo pozvani iskoristiti, usmjeriti ih na ono što je dobro, lijepo i plemenito kako bi osjetili radost i ispunjenost života.

 

„Neka nam ova prispodoba o talentima kroz ovu godine bude vodilja i poticaj da pokušamo što više otkrivati što mi je Bog darovao i što ja mogu darovati drugima. Samo tako bit ćemo prava zajednica, osjećati u srcu radost. U suprotnom, ako budemo gledali što ima drugi, a ja nemam, u srcu će nam biti tuga. Želim svima vama blagoslovljenu ovu novu školsku godinu, da si po ovoj misi posvjestite da nikada niste sami, da uvijek postoji ona tiha ruka Duha Svetoga koja nas vodi kroz život, ohrabruje nas, daje nam snagu. Zato povjerimo na početku ove školske godine Gospodinu svoj život i svoje poslanje, sve svoje“, poručio je na kraju ravnatelj Crnković.

 

Učenicima je predstavio njihove nove profesore kao i novoga duhovnika fra Slavka Milića, koji je od prošloga mjeseca i novi gvardijan toga samostana.

 

Slavlje su pjevanjem uveličali učenici te gimnazije predvođeni prof. Kristinom Udovičić.