Naslovna / Informacije i vijesti / Kako djeluju stvari koje ne djeluju?

INFORMACIJE I VIJESTI

Kako djeluju stvari koje ne djeluju?

Kako djeluju stvari koje ne djeluju?
Portal035
  • 2023-03-25 20:00:11

U sklopu projekta “Tri u jedan – Bog, ti i ja” koji već drugu godinu svakoga četvrtka organizira Studentski katolički centar Slavonski Brod (SKAC) tribinu pod nazivom “Kako djeluju stvari koje ne djeluju” održao je u četvrtak, 23. ožujka fra Josip Blažević, franjevac konventualac gvardijan franjevačkog samostana sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima.

 

U Katehetskom centru Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom  Brodu fra Josip je mladima govorio o praksi čestog susretanja s praznovjerjem i različitim oblicima okultizma te je u svom izlaganju mladima ukazao na opasnosti  suvremenih oblika spiritizma, koji su danas prisutni u različitim oblicima, kao i o magiji koja ima široko područje djelovanja. Mladima koji su sve više zbunjeni, izgubljeni te izvan kršćanstva traže odgovore i pomoć za rješavanje svojih svakodnevnih egzistencijalnih kriza, dao je konkretne smjerokaze na sve te izazove.

 

Posvjestivši im da je izvan Boga, izvan Isusa Krista sve ništavilo, zamolio ih je da žive sakramentalnim životom kako bi bili zaštićeni od svih opasnosti.

Koliko je mladima nepoznata teme bilo je očito po brojim pitanjima na koja im je na kraju fra Josip odgovarao i susret završio molitvom.

 

Susret je započeo znakovitom scenskim prikazom odlomka iz Biblije koji prikazuje prvu spiritističku seansu koja se spominje u Bibliji, a tragično završava za osobu koja je tražila pomoć od duha pokojnika. Izveli su je mladi vinkovačke zajednice “Vez”.

Na tribini je sudjelovao znatan broj mladih koji se svake srijede u tom centru okupljaju na misi za mlade.

 

 B. Lukačević