Naslovna / Informacije i vijesti / Proslava Stepinčeva sljedeći tjedan

INFORMACIJE I VIJESTI

Proslava Stepinčeva sljedeći tjedan

Proslava Stepinčeva sljedeći tjedan
Portal035
  • 2023-02-03 14:00:00

Pod geslom “Gore gledaj, prema nebu, i ne boj se!” (misli bl. Stepinca) župa bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu proslavlja blagdan svog nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Duhovni program trajat će od utorka 7. do nedjelje 12. veljače.

 

Duhovni program započinje trodnevnicom. U utorak 7. i u četvrtak 9. veljače program započinje u 18 sati molitvom krunice. U 18.30 je misa, a u 19 sati razmatranje. Predvoditelj je vlč. Tomislav Karavidović, župnik župe sv. Mateja apostola u Garčinu.

 

U srijedu 8. veljače poslije krunice, koja započinje u 18 sati, misno slavlje u 18.30 predvodit će vlč. Ivan Jurić. Poslije mise s početkom u 19 sati je euharistijsko klanjanje i svjedočenje članova zajednice Cenaolo, kojima je vlč. Jurić voditelj.

 

Na samu svetkovinu bl. Stepinca u petak 10. veljače misna slavlja su u 9, 11 i u 18 sati. Misu u 9 sati predvodi domaći župnik Mato Matasović, a u 11 sati vlč.Tomislav Karavidović, župnik u Garčinu.

 

Središnju misu u 18 sati predvodit će prijašnji župnik te župe vlč. dr. Tomislav Ćurić, župnik u Aljmašu, s kojim će hodočastiti i pjevanje animirati njegovi župljani.

 

U subotu 11. veljače u 11 sati je kreativna radionica za djecu Osnovne škole Dragutin Tadijanović. Krunica je u 18 sati, a potom misno slavlje u 18.30. Misu kao i razmatranje poslije mise predvodit će vlč. Karavidović.

 

U nedjelju 12. veljače svečano misno slavlje s početkom u 11 sati predvodi će varaždinsku biskup Bože Radoš.