Naslovna / Informacije i vijesti / Srebrni jubilej preč. Ivana Lenića

INFORMACIJE I VIJESTI

Srebrni jubilej preč. Ivana Lenića

Srebrni jubilej preč. Ivana Lenića
Portal035
  • 2022-11-23 16:00:00

BOŠNJACI (TU) – U župnoj crkvi sv. Martina biskupa u Bošnjacima, 21. studenoga 2022., slavljena je misa zahvalnica prigodom 25 godina svećeništva preč. Ivana Lenića, župnika Župe Svih svetih u Đakovu i dekana Đakovačkoga dekanata, rođenog Bošnjačanina. U suslavlju dvadesetak svećenika, srebrni je jubilej okupio domaće župljane kao i druge, slavljeniku bliske vjernike iz župa u kojima je službovao kroz četvrt stoljeća.

 

Jubilarac je u homiliji govorio o Božjoj riječi koja čovjeka izdiže iznad ljudskih, puno puta polovičnih pa i sebičnih prosuđivanja te daje potpunije razumijevanje svega življenja. Naglasak je u nastavku stavio na Blaženu Djevicu Mariju koja je, kako je rekao, bila primjer najbolje Isusove učenice, vjerne do kraja, zaključivši da je uz živu povezanost s Učiteljem, a unatoč krizama, moguće sačuvati zajedništvo s bliskim tražiteljima Očeve volje. Na kraju, preč. Lenić osvrnuo se na proteklih 25 godina, zahvalivši svima koji su ga, počevši od rodne župe do danas, oblikovali i obilježili kao Kristova svećenika.

 

U prikaznoj procesiji sudjelovali su članovi Kulturno-umjetničkoga društva „Branimir“ Bošnjaci prinoseći pred slavljenika Maticu krštenih, grudu zemlje u „oborku“, štolu i časoslov, Bibliju, krunicu i sliku Drage Gospe Bošnjačke te euharistijske darove. Pred kraj misnoga slavlja, pjesmom je slavljenika pozdravila župljanka Jela Lenić te domaći župnik preč. Josip Filipović, koji je u ime župne zajednice izrazio čestitku, a podsjetivši okupljene na mladomisničko geslo „Od Boga za vas“ kojim je jubilarac zacrtao svećenički put po ređenju 1997. godine. Antun Lešić