Naslovna / Informacije i vijesti / Večer matematike u Industrijsko-obrtničkoj školi

ŠKOLA

Večer matematike u Industrijsko-obrtničkoj školi

Na poziv Hrvatskog matematičkog društva, Industrijsko-obtnička škola Slavonski Brod se prijavila za sudjelovanje na Večeri matematike.

Večer matematike u Industrijsko-obrtničkoj školi
035portal
  • 2015-12-15 16:36:05

Na poziv Hrvatskog matematičkog društva, Industrijsko-obtnička škola Slavonski Brod se prijavila za sudjelovanje na Večeri matematike, koja se svake godine održava u školama diljem Hrvtaske na prvi četvrtak u prosincu. Ove godine je 3. prosinca održana 1. Večer matematike u Industrijsko-obrtničkoj školi Slavonski Brod u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i profesorice Marijane Zarožinski.

Iste večeri je učenicima predstavljen projekt „Active, Attractive And Interactive eU Mathematics“, u kojem naša škola sudjeluje kao partner zajedno s još 8 europskih zemalja: Španjolska, Portugal, Italija, Francuska, Njemačka, Litva, Estonija te koordinator-Bugarska.

Profesorica je opisala učenicima što će se odvijati kroz sljedeće dvije godine i koja je uloga učenika u ovom projektu. Učenici su pokazali interes za projekt kao i za Večer matematike.

Sa 170 posjetitelja, za prvu godinu, profesorica je jako ponosna te se zahvaljuje svima koji su pomogli: profesorici Ines Delhusa, cijelom 1.l i 2.l razredu, te učenicima iz 2.e razreda.