Naslovna / Parlamentarni izbori / Umirovljenički SOS: potpisali smo donacijski trajni nalog, a da to nismo znali!

DOGAđANJA

Umirovljenički SOS: potpisali smo donacijski trajni nalog, a da to nismo znali!

Donacije su uglavnom u vrijednosti 50 kn, no, u godinu dana to je iznos od 600 kn koji je za svakog prosječnog hrvatskog umirovljenika poprilična svota.

Umirovljenički SOS: potpisali smo donacijski trajni nalog, a da to nismo znali!
035portal
  • 2015-09-23 13:17:23

 Jučer smo dobili prigovor u našu redakciju kako djelatnici SOS Dječjeg Sela Hrvatska uzimaju od brodskih umirovljenika donacije za koje su oni tek naknadno utvrdili kako je riječ o trajnom nalogu. Donacije su uglavnom u vrijednosti 50 kn, no, u godinu dana to je iznos od 600 kn koji je za svakog prosječnog hrvatskog umirovljenika poprilična svota.

Glasnogovornica SOS Dječjeg Sela Hrvatska, Neža Šiptar, očitovala se o ovom slučaju:Djeci iz SOS Dječjeg Sela Hrvatska treba dugotrajna skrb i iz toga razloga cilj je prikupiti donatore, te se do 2020. samofinancirati. Stoga su naši predstavnici ovih dana u Slavoniji i prikupljaju donacije. Prepoznati ih možete jer nose narančaste prsluke i iskaznice, te ih trenutno na terenu ima 40-ak.

Potpisivanjem trajnog naloga svaka osoba koja postaje prijatelj i član kluba postaje trajni donator, a mjesečno izdvaja svoju koju sam odredi.

Ono što je trenutno važno istaknuti, obzirom na situaciju, svaki korisnik kada prepozna da više ne može davati donacije, trajni nalog može prekinuti odlaskom u svoju banku, te zatražiti na šalteru raskid istoga.


Svejedno, pozivamo donatore jer nam je svaka pomoć dobrodošla, te zahvaljujemo u ime djece – istaknula je za kraj glasnogovornica Neža Šiptar.


Foto: HRT (Ilustracija)

  • Tagovi