Naslovna / Informacije i vijesti / Uhvaćen pijan dva dana zaredom, a "zaboravio" i položiti vozački ispit

VIJESTI

Uhvaćen pijan dva dana zaredom, a "zaboravio" i položiti vozački ispit

Uhvaćen pijan dva dana zaredom, a "zaboravio" i položiti vozački ispit
Portal035
  • 2023-04-11 16:00:59

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su 8. i 9 travnja zaustavili 38-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava upravljao automobilom.

 

Pa su tako u subotu, 8. travnja oko 16:30 sati u Novoj Gradiški zaustavili navedenog koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,98 promila, te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Policijski službenici su 38-godišnjaka smjestili u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

Zatim, u nedjelju, 9. travnja oko 21 sat, novogradiški policajci su ponovno zaustavili 38-godišnjaka koji je također upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,74 promila i prije stjecanja prava na upravljanje. Policijski službenici su ga zadržali u policiji na otrježnjenju.

 

Jučer, 10. travnja u 9:30 sati proveden je žurni prekršajni postupak u Općinskom sudu Slavonski Brod, Stalna služba u Novoj Gradiški, te je presudom 38-godišnjak proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3.000 eura i 15 dana zatvora u Požegi. Također mu je izrečena jedinstvena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.