Naslovna / Vijesti / U srijedu cijepljenje u SŠ "Matija Antun Reljković"

ZDRAVLJE

U srijedu cijepljenje u SŠ "Matija Antun Reljković"

U srijedu cijepljenje u SŠ "Matija Antun Reljković"
035portal
  • 2021-06-07 15:33:00

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze od COVID-19 na području Općine Cernik.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11.911.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 237.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je ukupno 27 osoba  od čega je 5 na respiratoru.

U novogradiškoj Bolnici hospitalizirane  su 4 osobe, no ni jedna osoba ne nalazi se na respiratoru.

Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske  trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 289 osoba.

Stožer CZ BPŽ opetovano poziva sve zainteresirane punoljetne osobe s brodskog područja naše županije koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19 da se odazovu na cijepljenje u dane srijeda 09.06.2021. (druga doza je 05.07.2021. u isto vrijeme kada i prva doza) te petak 11.06.2021 (druga doza je 10.07.2021. u isto vrijeme kada i prva doza), u sportsku dvoranu Srednje poljoprivredne škole (Srednja škola  "M.A. Reljlković", Slavonski Brod) od 8 do 13 sati. Druga doza će biti na naznačene termine također u Srednjoj školi "M.A, Reljković."  Cijepit će se Pfizer cjepivom u prvom dozom cjepiva. Potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Mogu se cijepiti samo osobe koje imaju boravište i prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji te koje imaju zdravstvenu iskaznicu hrvatskog zdravstvenog osiguravajućeg društva.

Stožer CZ BPŽ ovim putem obavještava javnost kako situacija  s virusom SARS-CoV-2 na području Brodsko-posavske županije i dalje bilježi silazni trend, no i dalje ćemo sustavno pratiti razvoj stanja te o tome izvještavati javnost i medije. Ukoliko se nastavi pozitivan trend pada broja novooboljelih, Stožer CZ BPŽ razmatra opciju uvođenja priopćenja za javnost na tjednoj bazi, no ukoliko takva odluka nastupi, pravovremeno ćemo Vas o tome izvjestiti.