Naslovna / Informacije i vijesti / Tri mlade obitelji ostvarile pravo izgradnje obiteljskih kuća na gradskim građevinskim zemljištima

GRAD SLAVONSKI BROD

Tri mlade obitelji ostvarile pravo izgradnje obiteljskih kuća na gradskim građevinskim zemljištima

Demografske mjere

Tri mlade obitelji ostvarile pravo izgradnje obiteljskih kuća na gradskim građevinskim zemljištima
Portal035
  • 2022-02-28 20:00:00

Grad Slavonski Brod od 2018. godine potpisao je s mladim obiteljima preko 70 ugovora o ostvarivanju prava građenja obiteljskih kuća na gradskim građevinskim zemljištima. Danas je gradonačelnik Mirko Duspara ugovore potpisao s još tri mlade obitelji koje su odlučile pomoću ove popularne mjere Grada Slavonskog Broda riješiti svoje stambeno pitanje.

 

Zahvaljujući ovome projektu, mlade obitelji rasterećuju se velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće. Naime, obitelji ostvaruju pravo zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina, a nakon deset godina, ako za to pokažu interes, zemljište mogu otkupiti od Grada pri čemu im se cijena zemljišta umanjuje za do tada uplaćene mjesečne iznose za pravo građenja. Nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu, mlade obitelji imaju rok od tri godine za izgradnju kuće.

 

„Čestitam vam na ostvarenom pravu građenja obiteljske kuće na gradskim građevinskim zemljištima. Drago mi je da ste se pridružili dosadašnjim mladim obiteljima koje su u Slavonskom Brodu na ovaj način riješile svoje stambeno pitanje. Grad je ponosan na ovu mjeru jer smo jedini u Republici Hrvatskoj koji na ovaj način mladima pomažemo u gradnji njihove obiteljske kuće. Mogu vam za kraj samo poželjeti puno sreće i uspjeha da što prije izgradite svoje kuće i uselite.“, poručio je mladim obiteljima prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Mirko Duspara.