Naslovna / Informacije i vijesti / Trenutni izgled buduće zgrade novog autobusnog kolodvora

GRAD SLAVONSKI BROD

Trenutni izgled buduće zgrade novog autobusnog kolodvora

Trenutni izgled buduće zgrade novog autobusnog kolodvora
035portal
  • 2021-06-28 16:36:17

Izgradnja novog autobusnog kolodvora, koji se u potpunosti uklapa i upotpunjava prostor Ulice Petra Svačića, polako se približava kraju. Trenutno se na gradilištu autobusnog kolodvora provode završni radovi uređenja fasade i okoliša. Nakon dovršetka radova, zgrada novog kolodvora mora proći tehnički pregled i ostalu potrebnu proceduru te će se privremeni brodski autobusni kolodvor još neko vrijeme nalaziti u Vukovarskoj ulici.

Novi autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu bit će na usluzi svim građanima, a sadržavat će prostor za prodaju karata, caffe bar, pekarnicu, kiosk, pristup za invalide, čekaonicu, električne punionice, itd.

Projekt izgradnje novog autobusnog kolodvora započeo je u svibnju 2020. godine, a ovim projektom obuhvaćena je površina od ukupno 5.800 kvadratnih metara. Izgradnjom autobusnog kolodvora Slavonski Brod će dobiti funkcionalan, moderan i kvalitetan prostor za autobusne prijevoznike i  sve putnike te će zadovoljavati najviše ekološke standarde i biti izgrađen s najmodernijim materijalima.