Naslovna / Informacije i vijesti / Tjedan cjeloživotnog učenja i u brodskom HGSS-u

UDRUGE

Tjedan cjeloživotnog učenja i u brodskom HGSS-u

HGSS-ovci aktivni u kampanji

Tjedan cjeloživotnog učenja i u brodskom HGSS-u
Nikolina Martinovic
  • 2021-09-30 20:00:00

I pripadnici slavonskobrodskog ogranka HGSS-a odlučili su se uključiti u nacionalnu obrazovnu kampanju "Tjedan cjeloživotnog učenja", i to Danom otvorenih vrata koji se održao jučer, u srijedu 29.9.2021. godine u prostoru Stanice u Slavonskom Brodu.

Podsjetimo, ova kampanja se svake godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Četiri su osnovna, međusobno povezana cilja koja se vezuju uz cjeloživotno učenje: osobno zadovoljstvo i razvoj pojedinca, aktivno građanstvo, društvena uključenost, zapošljivost i svaki od tih ciljeva moguće je, u određenoj mjeri, ostvariti kroz djelovanje u HGSS-u.

HGSS okuplja volontere oba spola, različitih dobnih skupina, koji se obučavaju i uvježbavaju za tehnike spašavanja ne neuređenim područjima te u situacijama prirodnih nepogoda i katastrofa. Kontinuirano učenje je imperativ za spremnost Službe.

- Naša vrata su uvijek otvorena, 24/7/365, i ako vas zanima što radimo, kako, gdje i ono najvažnije zašto, ako volite prirodu i timski rad, javite se na naš broj 0913555600 ili pošaljite e-mail na slavonski.brod@hgss.hr. Pridružite nam se i postani dio našeg tima!- poručuju iz HGSS-a Slavonski Brod.