Naslovna / Informacije i vijesti / Sve je spremno za 6. Festival novih

FILM

Sve je spremno za 6. Festival novih

Od 8. do 10. rujna u Slavonskom Brodu će biti održan Festival novih u organizaciji SB filma.

Sve je spremno za 6. Festival novih
035portal
  • 2016-09-06 19:34:53

 Od 8. do 10. rujna u Slavonskom Brodu će biti održan Festival novih u organizaciji SB filma, piše Soundset Brod.

Na konferenciji za novinare Bernad Karakaš, jedan od vodećih ljudi festivala istaknuo je kako je bio prijavljen veliki broj filmova iz cijeloga svijeta, no ipak su morali suziti izbor.

"Mi jesmo međunarodni festival, ali smo se skoncentrirali na ovaj dio Europe, od Austrije i Njemačke do Makedonije. Došao je jako veliki broj filmova koji su jako dobri, a selektori su izabrali filmove koji se dotiču i nas, počevši od filmova poput onoga o migrantima s kojim otvaramo festival u četvrtak. Autorica je Olja Terzić sa SBtv-a. To je samo jedan u nizu filmova sa raznim tematikama", kaže Karakaš.

Za razliku od prošlih godina sva zbivanja oko festivala bit će organizirana u Centru mladih, a i termin je pomaknut s ljeta na jesen.

"Ove godine smo se odlučili da žiri bude iz Broda, članovi su Ivana Imrešković, Mladen Damjanović i voditelj Silvio Stilinović. Pregledali su filmove, već su dali svoje ocjene, ali mi ne znamo naravno kakve su u pitanju ocjene, to ćemo saznati na kraju. No, možemo svakako reći da posao nije bio nimalo lak", kaže umjetnički direktor festivala Saša Karić.