Naslovna / Informacije i vijesti / Sudac Pavelić otkrio sadržaj maila dojave o bombi: "Srušit ćemo Vladu Republike Hrvatske"

VIJESTI

Sudac Pavelić otkrio sadržaj maila dojave o bombi: "Srušit ćemo Vladu Republike Hrvatske"

Sudac Pavelić otkrio sadržaj maila dojave o bombi: "Srušit ćemo Vladu Republike Hrvatske"
Portal035
  • 2022-12-06 10:00:52

Predsjednik općinskog suda u Sl. Brodu Vedran Pavelić za Danas.hr kazao je kako je dojava o bombi stigla i u općinski sud u Slavonskom Brodu.

 

Zaprimljen je mail u kojem pišeu kojem piše: ''U sudu je postavljena bomba. Srušit ćemo Vladu Republike Hrvatske. Mi nismo u ratu s običnim građanima. Molimo napustite zgradu, ne treba nam smrt. Cilj uništavanje zgrada. Molim te nemoj ignorirati naša upozorenja''.

 

Svjedoči da nakon što je pročitao taj mail, odmah je nazvao OKC koji je uputio policiju. Zgrada je evakuirana i nakon toga su je pregledali pirotehničari. Nakon dojave o postavljenim bombama u zgradama Općinskog i Županijskog suda, iz PU Brodsko- posavske potvrdili su i da identične dojave dobili za trgovačke centre Supernova na Osječkoj ulici te u ulici Josipa Rimca.

 

Jučerašnje anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima  od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici, Krapini i Požegi.

 

 Iz policije podsjećaju građane da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192. "Kazneno djelo lažne uzbune čini onaj tko lažno obavijesti policiju, ili drugu javnu službu koja osigurava red ili pruža pomoć, o događaju koji iziskuje hitno djelovanje te službe. Svaka takva dojava zahtijeva angažiranje hitnih službi, što može izazvati probleme jer dok policija ili druge službe tragaju za mogućom eksplozivnom napravom, možda upravo u tom trenutku netko doista treba pomoć", upozorili su iz policije. Za kazneno djelo lažne uzbune predviđena je zatvorska kazna u trajanju do tri godine.