Naslovna / Informacije i vijesti / Stela Paradžik : "Želim domaćoj sceni pružiti nešto novo i drugačije!"

PRIčE

Stela Paradžik : "Želim domaćoj sceni pružiti nešto novo i drugačije!"

Stela je dvadesetogodišnjakinja kojoj je od malih nogu želja bila postati pjevačicom, a sada joj se snovi ostvaruju.

Stela Paradžik : "Želim domaćoj sceni pružiti nešto novo i drugačije!"
035portal
  • 2017-12-16 09:59:00

Ovih dana mlada Brođanka Stela Paradžik objavila je svoju drugu po redu pjesmu naslova „ Tragovi dodira „ s kojom će nastupiti na 65. Zagrebačkom festivalu.

U želji da našim građanima bolje predstavimo ovu mladu i talentiranu pjevačicu, razgovarali smo s dražesnom Stelom. Stela je dvadesetogodišnjakinja kojoj je od malih nogu želja bila postati pjevačicom.

-Ustrajat ću u tome da budem pjevačica i više ću učiti- citira Stela rečenicu iz svojega dnevnika koji je pisala kao mala djevojčica.

Ovih dana Stelini snovi se ostvaruju. Završivši Srednju glazbenu školu i Opću gimnaziju Matije Mesića u Slavonskom Brodu, Stela je otišla put Zagreba gdje je upisala Učiteljski fakultet, te uz to MPA Akademiju glazbene produkcije kroz koju ju je pratio Jacques Houdek. No, Stela nije ni u snu mislila da će tako brzo snimiti svoj prvi singl. Naime, glazbeni producent Fedor Boić, koji je prepoznao Stelin talent još dok je sudjelovala u HRT-ovom glazbenom showu „The Voice“, kontaktirao ju je i rekao da ima pjesmu koja bi Steli savršeno odgovarala, te da bih volio da ju Stela otpjeva i snimi. Objeručke je prihvatila ponudu i odmah prionula na posao te je tako nastao njen prvi singl „ Kasno je „ koji je premijerno izvela na Aurea Festu u Požegi.

-To je bilo jedno prekrasno iskustvo. Najveći dojam su na mene ostavila djeca, koja su kada sam sišla s pozornice odmah došla do mene po autogram. Definitivno to nisam očekivala. -kazala je Stela.

Ubrzo nakon prve pjesme, na red je došlo i snimanje druge pjesme naslova „Tragovi dodira“, također u produkciji Fedora Boića s kojom će nastupiti na 65. Zagrebačkom festivalu. Za ovu pjesmu Stela je snimila i spot u koji je uklopila i svoj novi hobi, ples na svili.

-U Slavonskom Brodu sam 12 godina plesala akrobatski rock 'n' roll, ali odlaskom u Zagreb sam morala prestati plesati. Kada sam došla u Zagreb, odlučila sam pronaći novi hobi. Razgledala sam što se nudi i naišla na ples na svili u koji sam se zaljubila na prvi pogled. Kako do sada nisam vidjela da je kod nekoga u spotu zastupljen ples na svili, odlučila sam ga uklopiti u svoj spot, u čemu mi je pomogla moja trenerica i ovom prilikom joj se iznimno zahvaljujem.

Od nedavno Stela pjeva s bendom Flashback, te je do sada odradila tri gaže. Kaže, da bih rado nastupila u svome rodnom grad te jedva čeka da joj se pruži prilika. Želja joj je ostati u Hrvatskoj i domaćoj sceni pružiti nešto novo i drugačije.

Osim što pjeva Stela svira četiri instrumenta; flautu, klavir, saksofon i gitara.

-Moja ljubav prema glazbi je počela još prije osnovne škole jer je u kući bio majčin pijanino na kojemu me ona učila svirati. To me potaknulo da upišem glazbenu školu. Prvo mi je želja bila učiti svirati klavir, ali me je na jednom koncertu oduševila djevojka koja je svirala flautu te sam završila osnovnu i srednju glazbenu školu za flautu, ali sviram još i klavir, saksofon i gitaru. Uz sve to sam oduvijek obožavala pjevati i shvatila sam da mi je ipak to najdraže-ispričala je Stela koja kaže da uz sviranje i pjevanje, voli glazbu proživjeti i kroz ples.

Za kraj, pitali smo Stelu koji joj je životni moto i što bi htjela poručiti mladima. Stela je odgovorila da je najbitnije biti svoj, svaki put ustati kada padneš, vjerovati u sebe i težiti ostvarenju svoga sna. Jer ona je, kako kaže, živi dokaz da se snovi ostvaruju.

Bravo Stela, nestrpljivo iščekujemo tvoj sljedeći singl i želimo ti svu sreću na tvom putu do zvijezda.

Vanja Čiča