Naslovna / Informacije i vijesti / "Srednjovjekovni grad Cernik" ovu subotu u Cerniku

MANIFESTACIJE

"Srednjovjekovni grad Cernik" ovu subotu u Cerniku

"Srednjovjekovni grad Cernik" ovu subotu u Cerniku
Portal035
  • 2023-09-06 16:00:38

U Cerniku se u subotu 9. rujna održava četvrta po redu kulturno, povijesno zabavna manifestacija „SREDNJOVJEKOVNI GRAD CERNIK“ kojom Cerničani žele i ove godine prikazati dugu povijest mjesta Cernika koji postoji 8 stoljeća i u kojima je često bio upravno i vojno središte šireg područja te dočarati kako je izgledao život u srednjem vijeku.

 

Program počinje u subotu, 9. Rujna, a posjetitelji će i ove godine moći obilaziti viteške kampove, razgledati oružje, oklop i druge predmete iz tog vremena, sudjelovati u radionici mačevanja, streljaštva, raznim viteškim igrama te doživjeti još puno zanimljivih sadržaja za sve generacije.

U goste stižu Vitezovi Zelingradski, Viteška skupina Rusag Prijedor, te Viteški red Srebrnog zmaja, Zagreb koji će se pobrinuti za vjerni prikaz i doživljaj viteških vremena.

 

Tijekom cijelog dana i večeri bit će prisutni craft pivari, izlagači, obiteljska poljorivredna gospodarstva i drugi, a formirali su i gastro zonu u kojoj će se nuditi topli i hladni napici i hrana.

 

Program se od 20 sati nastavlja koncertom popularne Cecilije, nakon čega slijedi i after party uz Mateja Predojevića Petrića i prijatelje.