U organizaciji Lige malog nogometa, održan je jubilarni 20. Božićni malonogometni turnir Uniqa osiguranje. U dvorani Vijuš, turnir je privukao 54 ekipe u 4 kategorije, od toga 28 ekipa kod seniora. U finalu seniora su se našle dvije slavonskobrodske momčadi, koje su bile pojačane igračima iz Zagreba, Beograda, Banja Luke i Doboja. Naslov je odnijela Pizza cut Elektrobrod koja je u bila bolja od MNK Brod 035 Simplex. Finale seniora bila je zasigurno najkvalitetnija utakmica cijelog turnira. Za Pizza cut Elektrobrod nastupili su članovi reprezentacije: Hrvatske, Srbije i BiH, dok su za Brod 035 Simplex nastupila i 4 igrača iz Banja Luke. Među njima i Srđan Ivanković, ponajbolji igrač malog nogometa u BiH. Jedini gol pao je u 12. minuti. Na ubačaj Pršića, Ivan Marić je zatresao mrežu MNK Broda, što je na kraju bilo dovoljno za naslov i novčanu nagradu od 20.000 kuna.

Iz pobjedničke ekipe Pizza cut Elektrobrod, Dragan Bogdanović najuspješniji je vratar turnira, a Marko Pršić najbolji igrač. Elbi Uniqa iz Zagreba osvojila je 3. mjesto, a njihov igrač Luka Perić je s 9 golova najbolji strijelac turnira.

Kod veterana naslov je kao i lani odnijela ekipa Teri trgovina, koja je s 5:3 svladala Ianu Taxi Brod. 3. mjesto osvojile su Instalacije Ferfolja. Teri trgovina imala je najboljeg vratara Domagoja Malovana, igrača Marija Petrovića i strijelca Tomislava Topalovića koji je ukupno na turniru postigao 9 golova.

Kod dječaka je 1. mjesto pripalo Marsi 00 koja je u finalu golom Blažića s 1:0 bila bolja od Željezničara. Treća je prva ekipa Marsonije čiji je Ivan Brkić sa 7 golova najučinkovitiji strijelac, dok je iz pobjedničke ekipe Marse 00 David Vrljić najuspješniji vratar, a Roko Ivanković najbolji igrač.

U konkurenciji limača najbolja je bila Nogometna akademija Općine Bukovlje, čiji su vratar Patrik Đaković, strijelac 5 golova Marko Drinić i igrač Petar Jozić, najbolji pojednici turnira. U finalu su s uvjerljivih 4:0 nadigrali Školu nogometa Budainka Kolonija, dok je treća bila Slobodnica. Po prvi put se ove godine igrao turnir u pikadu u dvije kategorije na 501 master out. U obje je slavio Igor Pantić, pojedinačno i ekipno s Krešimirom Aračićem.

Autor: Mario Jurković/Radio Slavonija