Naslovna / Parlamentarni izbori / Obilježene 33 godine 3. GBR "Kune"

ŠAH

Obilježene 33 godine 3. GBR "Kune"

Obilježene 33 godine 3. GBR "Kune"
Portal035
  • 2024-06-08 08:00:00

Prošli petak u Slavonskom Brodu održan je pojedinačni otvoreni turnir u šahu povodom proslave 33. godišnjice 3. Gardijske brigade Veterana Kune 3. bojne Slavonski Brod. Turnir je okupio šahiste iz različitih dijelova regije, a svečano ga je otvorio dopredsjednik Udruge, Luka Krijan, koji je pozdravio sve sudionike i goste te odao počast svim poginulim i umrlim braniteljima.Turnir je okupio 13 igrača koji su se natjecali u švicarskom sustavu od 7 kola, s tempom igre od 7 minuta i dodatkom od 3 sekunde po odigranom potezu. Glavni sudac turnira bio je državni sudac Mato Opačak.U seniorskoj konkurenciji dodijeljene su nagrade za prva tri mjesta:
  1. MK Stjepan Damjanović iz ŠK Vina Markota, Pleternica, osvojio je prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova – 7.0.

  2. I Dragan Pavić iz ŠK Ruščica, Ruščica, osvojio je drugo mjesto s 5.0 bodova.

  3. III Zdenko Poljaković iz ŠK Čaglin, Čaglin, zauzeo je treće mjesto s 4.5 bodova.U juniorskoj konkurenciji najbolji su bili:
  1. Patrick Marijanović iz ŠK Amater, Strizivojna, osvojivši prvo mjesto s 3.5 bodova.

  2. Monika Sarajlić iz ŠK Čaglin, Čaglin, na drugom mjestu s 3.0 bodova.

  3. Matej Emić iz ŠK Čaglin, Čaglin, na trećem mjestu s 2.5 bodova.Nagrade za seniore i juniore dodijelili su član Izvršnog odbora 3. brigade 3. bojne, Petar Bubalo, te dopredsjednik Luka Krijan. Nakon turnira, domaćini su za sve sudionike i goste priredili domjenak, čime je završena ova sportska i svečana manifestacija u čast hrvatskih branitelja.