Naslovna / Vijesti / Mario Mušanić treći put zaredom osvajač Kolonije open

KUGLANJE

Mario Mušanić treći put zaredom osvajač Kolonije open

Publika je u velikom broju prisustvovala finalu jer se rijetko u Slavonskom Brodu uživo mogu vidjeti prvoligaški igrači na djelu.

Mario Mušanić treći put zaredom osvajač Kolonije open
035portal
  • 2015-08-31 14:16:56

U nedjelju 30. kolovoza 2015., na kuglani Doma Hž-a, odigrala se završnica kuglačkog turnira 5. Kolonija open. Nakon kvalifikacija koje su trajale od 15. do 29. kolovoza 2015., 12 - ica najboljih + 4 igrača po pozivnici, plasirala su se u finale. Publika je u velikom broju prisustvovala finalu jer se rijetko u Slavonskom Brodu uživo mogu vidjeti prvoligaški igrači na djelu. 

Rezultati u finalu nisu bili na razini iz kvalifikacija. Najbolja 4-ica izborila su superfinale. Svojim nastupom ulogu favorita nije opravdao najbolji iz kvalifikacija, Branislav Bogdanović, kuglač prvaka Zaprešića. Osim njega u superfinale nisu ušli: Kostadin Manev, Zdenko Poleto, Dario Radoš, Darko Zovko, te svjetski juniorski prvak, Matija Tutnjević.
U stanci do superfinala, žene su odigrale revijalnu utakmicu, u kojoj je Martina Drmić bila najbolja s 533 srušena čunja.

U superfinalu najbolji je bio Mario Mušanić (KK Osijek) s 597 srušenih čunjeva, koji je na taj način postao prvak po treći put zaredom. Drugi je bio Marinko Matić (KK Novska) s 570 srušenih čunjeva. Treće mjesto ostvario je domaći kuglač, Marko Cvitković (KK Zanatlija), s 564 srušena čunja. Četvrti je bio Mario Liović (KK Osijek) s 528.
Po završetku službenog dijela, uslijedilo je treće poluvrijeme, gdje su se svi prisutni mogli opustiti uz roštilj, janjetinu i zvuke tamburice.