Naslovna / Informacije i vijesti / Velike promjene u Brodskoj Amaterskoj Vaterpolo Ligi

VATERPOLO

Velike promjene u Brodskoj Amaterskoj Vaterpolo Ligi

Velike promjene u Brodskoj Amaterskoj Vaterpolo Ligi
Portal035
  • 2023-11-21 15:00:00

Osim što je počelo novo, zimsko prvenstvo BAVL-a, došlo je i do brojnih promjena. Kako klupskih tako i igračkih. Dugo su trajali pregovori Homera i Dolcevite o spajanju dva kluba u jaku franšizu. Oba kluba su imali svoje prednosti i mane. Homeri su stari ,ali ih ima dovoljno. Igrači Dolcevite su mladi, ali ih nema dovoljno. Ali imaju Luku Šimovića. I više nego dovoljno. E sad, kako nazvati novi klub? DolceHomeri je odmah odbačeno. Homeri su sve samo ne "slatki". Tako da je ostalo HomerVita. Što god značilo Homeri i "život". Valjda novi život Homera, tko će ga znati.

 

Drugi dogovor o spajanju dva kluba je protekao glatko. Zašto? Pa zato što su skoro svi igrači Sport bara ionako s Livade. A oni koji nisu, poslani su u druge klubove. Tako da je Livada definitivno brodski Athletico Bilbao.

 

Četiri momčadi složene u dvije su i odigrale svoje prve povijesne minute BAVL-a. I utakmica je riješena odmah u startu. Luka Šimović i Marko Pejić su odigrali simultanku za HomerVitu. Do poluvremena je već bilo 7:1. Ostatak utakmice se čekao kraj koji je došao do 9:6 za HomerVitu.Profesor Šimović je održao kratko predavanje na temu " kako mi ne mogu ništa ni tri igrača na leđima". Jedino vrijedno spomena je još bio predivan skok na glavu Danka Basare. Iako je zbog toga sviran peterac, ali tko te pita. Bitan je ulazak u vodu bez prskanja kao davne 84. na Migalovcima.Na tribini su primjetili da je Basara imao veći problem kako postaviti igrače u jednakom omjeru dva kluba da se ne bi netko naljutio. To valjda opravdava skok.

 

Dar je iznenadio Habrang. Igrači Damira Grgurića su u istom sastavu iz prošle sezone, a Hebrang je potpisao golamana Sport bara Antuna Tominovića. Vidjelo se odmah da su"šišmišima" tvrde noge od tenisa i košarke tokom ljeta. Ali pošto je balon za tenis skup, a dvorane za košarku hladne, eto njih na bazen. Bit će oni dobri. A i Tominović će možda nešto obraniti. A Dar  ko Dar. Sve kao loši smo, nema nas, evo nemamo ni golmana i na kraju dobiju utakmicu s 4:3 golovima Pavičića, Mirkovića, Blaževca i Grgurića. Za Hebrang Ratković, Jira i Suchy po jedan.

 

Dva najveća favorita lige, X Team i Budainka su se sastali odmah u prvom kolu. Kako i priliči za mlade i nadobudne iksice ( u mlade se ne računaju braća Blažević i još poneki) i sve starije i čangrizavije prvake s Budainke ( osim naravno mlađih, Davora Zovka i vidno neispavanog i nadasve umornog Marka Krijana), bilo je svega. Od obrana ( tog je bilo najmanje) do napada ( ne daj ,Bože, tko je sve zabijao), isključenja i peteraca. Zbog vremenskog tjesnaca, valjda zbog ručka, utakmica je malo ranije završila pobjedom X Teama sa 6:3. Definitivno prvo ime susreta, jer su svi čuvali Edija Bračuna, bio je Antonio Princip s tri pogotka.

 

Kad se stare, a posebno nove momčadi uigraju, kad Danko Basara složi trojke kao u hokeju "po ključu"...

Bit će sve dobro...

 

Rezultati:

 

X Team - Budainka 6:3

Dar - Hebrang 4:3

HomerVita - Livada Sport bar 9:6

 

Izvor:

Brodska Amaterska Vaterpolo Liga