Naslovna / Informacije i vijesti / 17. Prvenstvo Hrvatske u curlingu: Devetorica Brođana s medaljama!

OSTALO

17. Prvenstvo Hrvatske u curlingu: Devetorica Brođana s medaljama!

17. Prvenstvo Hrvatske u curlingu: Devetorica Brođana s medaljama!
Portal035
  • 2023-03-15 17:00:00

Sjajan rezultat postigli su slavonskobrodski natjecatelji na 17. Prvenstvu Hrvatske u curlingu. Jedini predstavnici Slavonije i Baranje u nekom od zimskih olimpijskih sportova, proteklog vikenda upisali su se u povijest jer su čak dvije ekipe koje nose ime "Legija" osvojile odličja na državnom prvenstvu!

 

Kao i prethodnih godina, Prvenstvo Hrvatske održano je izvan naše domovine u kojoj još uvijek ne postoji profesionalna curling staza. Mađarska prijestolnica Budimpešta ugostila je šest momčadi koje su se natjecale za naslov najboljih, a ekipe su stigle iz tri hrvatska grada - Zagreba, Siska i Slavonskog Broda.

 

Prvoga dana natjecanja momčadi su bile podijeljene u dvije grupe. Legija Slavonski Brod priredila je ogromno iznenađenje pobijedivši favorizirani Curling klub Vis iz Zagreba rezultatom 9:6, nakon čega su bolji od Brođana bili igrači CC Zagreb (11:4). S obzirom na to da je Vis bio bolji od Zagreba i sve tri momčadi imale su po jednu pobjedu, odlučivalo je pravilo "preciznog polaganja" u kojem su Brođani bili najuspješniji i osvojili prvo mjesto u grupi, ispred Visa i Zagreba.

 

U drugoj grupi Curling klub Legija Zagreb, za koji igraju četvorica Brođana i jedan Kutinjanin, također je osvojila prvo mjesto nakon pobjeda protiv CK Sisak (9:3) i zagrebačkog CK Čudnovati čunjaš (9:8).

 

Drugoga dana u polufinalu još jedno iznenađenje, ponovno izvrsna igra slavonskobrodske Legije i pobjeda 8:4 protiv Čudnovatog čunjaša, a u drugom polufinalnom susretu Vis je bio bolji od Legije Zagreb 9:5. Uslijedila je utakmica za treće mjesto u kojoj je Legija Zagreb nadigrala Čudnovatog čunjaša 15:1, a u finalu CK Vis je uzvratio Legiji Slavonski Brod za poraz od prethodnog dana i pobijedio 9:4. Na kraju, Vis je prvi, Legija Slavonski Brod osvaja drugo mjesto, Legija Zagreb treće, Čudnovati čunjaš je četvrti, višestruki državni prvaci CC Zagreb su peti, a Sisak završava na šestom mjestu.

 

Za Legiju Slavonski Brod igrali su Stjepan Lovrić, Tomislav Pitlović, Zvonimir Lovrić, Dario Sojčić i Marin Kovačević, a za Legiju Zagreb Brođani Vedran Horvat, Bruno Samardžić, Hrvoje Tolić i Ante Baus, te Miroslav Jurković (on je iz Kutine).