Naslovna / Informacije i vijesti / Sedmi uzastopni mandat Mati Opačku

ŠAH

Sedmi uzastopni mandat Mati Opačku

Sedmi uzastopni mandat Mati Opačku
Portal035
  • 2023-03-12 14:00:00

Šahovski klub “RUŠČICA” iz Ruščice održao je svoju 7. Redovnu Izbornu skupštinu.Izvješće o radu u proteklom mandatnom razdoblju, koje je jednoglasno usvojeno, podnio je predsjednik kluba, Mato Opačak.

 

Proteklo mandatno razdoblje označeno je kao uspješno.
Uz redovite klupske aktivnosti, članovi kluba konstantno su prisutni na raznim pojedinačnim i ekipnim turnirima. Rad kluba, usprkos povremenim financijskim teškoćama, označen je kao vrlo dobar i vođen u interesu svih članova kluba. Svojim cjelokupnim djelovanjem šahovski klub, ocijenjeno je, na najbolji mogući način prezentira i promovira Ruščicu kao malu, ali vrijednu i značajnu šahovsku sredinu. Prihvaćen je program rada za 2023. godinu. Izabrano je novo vodstvo. Nakon isteka u četverogodišnjem mandata u razdoblju od 2023. do 2027.

 

Mato Opačak i sedmi put uzastopce izabran za predsjednika šahovskog kluba RUŠČICA iz Ruščice, a dužnost dopredsjednika obnašati će Avgustin Vučković, te tajnik Antun Rakić. Članovi Upravnog odbora su; Petar Bubalo i Franjo Kožić .Također je prihvaćen i novi Nadzorni odbor kojeg će u sljedećem četverogodišnjem mandatu činiti Marko Rašić – prdsjednik , te Miljenko Talić i Ivan Martić . Na Izvještajno-izbornoj skupštini usvojen je završni račun ŠK Ruščica iz Ruščice za prošlu godinu te prihvaćen financijski plan i plan rada za 2023. godinu. Predsjednik kluba je ujedno iskoristio priliku i uručio igračima nove šahovske ploče , plastične figure , digitalne satove i šahovske torbe. Ključnu podršku ovom projektu za šahiste navedenog kluba, dalo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, na čelu sa gospodinom ministrom Tomo Medvedom. Danas je novi šahovski komplet od predsjednika klubova Ruščica i Hvidra Brod Mate Opačka, dobio je dva igrača Avgustin Vučković i Marko Rašić.

 

Zahvaljujući našem ministru hrvatskih branitelja, ovaj projekt ide dalje, a šahisti će uzvratiti kako najbolje znaju, igranjem šaha na turnirima i sudjelovanjem u 3. Hrvatskoj šahovskoj ligi. Ovo je samo jedan u nizu uspješnih projekata suradnje između šahista i Ministarstva hrvatskih branitelja, zahvaljujući kojem šah u našoj županiji ima bolju perspektivu.