Naslovna / Informacije i vijesti / Brodski dečki rasturaju

ŠAH

Brodski dečki rasturaju

Brodski dečki rasturaju
Portal035
  • 2023-02-26 17:00:00


Prošlog vikenda u Mjesnom domu u Trpinji je započela, a odigravanjem 7., 8. i 9. kola  jučer u Gundincima završena je Prva i Druga šahovska  liga kadeta ŠZŽ Istok.


U Prvoj kadetskoj ligi 10 najboljih ekipa Slavonije i Baranje igrali su na 4 ploče po Bergerovom sustavu svako sa svakim, a  preostalih 25 ekipa odigrali su 9 kola po Švicarskom sustavu.


Šahisti brodskog ŠK Đuro Đaković nastupili su s dvije ekipe i po prvi puta u povijesti natjecanja se dogodilo da obje ekipe kluba uvjerljivo pobijede u svojoj grupi.


U Prvoj ligi Istok, ili jasnije  rečeno- na prvenstvu Slavonije-Brođani su iz 9 mečeva ostvarili 8 pobjeda, svladavši pritom visoko drugoplasirani „Codeasy“ Vukovar s 3,5 : 0,5 i trećeplasirane Vinkovce s 3 : 1.


Tako je  izboren plasman na Finale kadetske lige Hrvatske koje će se održati koncem godine. 


Ekipa je sastavljena od iskusnih i provjerenih kadeta 2008. i 2007. godišta te je njihovo prvo mjesto manje-više očekivano. Nastupili su: Jan Babler (7,5 iz 9), Dominik Milinković(8,5 iz 9), Filip Ivančević (6,5 iz 9) i Noa Veočić (7/9)..


Impresivna je statistika druge ekipe kluba koja je osvojila prvo mjesto sa osam pobjeda i jednim neriješenim rezultatom, ostavivši drugoplasirane Gundince čak 4 boda.


U ekipi su, osim iskusnog Juraja Juranovića(8/9), igrali Vedran Kaloci (2013.g., 8/8), Ljudevit Juranović(2012.g., 7/9) i Mateo Damjanović (2014.g., 8/9).


No prema propozicijama natjecanja, jedan klub ne može imati u Prvoj ligi 2 ekipe, pa će u viši rang Gundinci, predvođeni Leonom Kokanovićem (9/9).


Na završnoj svečanosti svi članovi i prve i druge ekipe kluba nagrađeni su medaljama i kao najuspješniji pojedinci na svojim pločama. 


Ovdje treba izdvojiti trenutak za sva vremena kada osmogodišnji Mateo Damjanović prima zlatnu medalju ispred mnogo starijih i rastom viših suparnika.


Tako je Đuro Đaković pokazao da je u Slavoniji najbolji i najkvalitetniji klub što se tiče mlađih uzrasta. Podsjetimo, za Uskršnje praznike juniore ĐĐ očekuje nastup na Finalu juniorske lige Hrvatske.