Naslovna / Parlamentarni izbori / Veočić poražen zbog bizarne sudačke odluke

BORILAčKI SPORTOVI

Veočić poražen zbog bizarne sudačke odluke

Veočić poražen zbog bizarne sudačke odluke
Portal035
  • 2023-02-07 08:00:00Gabrijel Veočić kontroverznom odlukom sudaca poražen je od Rusa Khadajeva!

Sredinom druge runde Veočić je primio udarac glavom koji mu je napravio rasjekotinu u korijenu nosa, ringovni sudac iz Ugande nije se snašao i prvo je počeo brojati Gabrijelu, a onda je pozvao liječnika zbog krvarenja. 

Liječnik je odlučio da Gabrijel s takvom rasjekotinom ne može nastaviti meč, a sudac se u međuvremenu konzultirao i pokazao javnu opomenu Rusu Khadajevu zbog zabranjenog udarca glavom!

Bodovni sudac bodovali su meč do tog trenutka, jednu i pol rundu  i sa 3:2 presudili u korist Khadajeva?! 

Prvu rundu dobio je Khadajev 4:1, najviše zbog jedne kontre kojom je iznenadio Gabrijela i kojem je sudac olako brojao. 

Prije i poslije Veočić je bio poduzetniji i bolji, pogotovo u drugoj rundi koju je bodovno trebao čisto dobiti 5:0 do nesretnog prekidazbog nedozvoljenog udarca glavom!

Nazaslužen poraz, blago rečeno, bizarnom odlukom sudaca oko ringa!

To je zapravo trebala biti diskvalifikacija Khadajeva zbog namjernog udaranja glavom, naši treneri Pero Veočić i Matej Matković htjeli su se žaliti, a delegat im je objasnio da je sudac iz Ugande greškom dao javnu opomenu Rusu, zato jer nije bio siguran da li je to namjeran udarac glavom koji je uzrokovao prekid?! 

Zato se pristupilo trenutačnom bodovanju, uz brojne intervencije oko ringa, a suci su dali prednost favoriziranom Rusu koji su i inače protežirani na Golden Belt turniru u Maroku na kojem su dobili pravo nastupa prvi put poslije godinu dana?! 

Rus je pogurnut u polufinale, a Gabrijelov niz zaustavio se na 25 pobjeda zaredom od Svjetskog prvenstva 2021. u Beogradu!

Zapravo ne radi se o porazu, nego o otetoj pobjedi našem mladom boksaču u korist očito nekih drugih interesa!?