Naslovna / Vijesti / Moderna bravarija Lasić najbolja u Sibinju

NOGOMET

Moderna bravarija Lasić najbolja u Sibinju

16. tradicionalni malonogometni turnir održan nakon dvogodišnje stanke

Moderna bravarija Lasić najbolja u Sibinju
Nikolina Martinovic
  • 2022-01-11 14:00:22

Ljubitelji malog nogemeta ove zime u Sibinju došli su na svoje iz razloga što je nakon 2 godine u orgnaizaciji domaćeg Nogometnog kluba Mladost održan 16. tradicionalni malonogometni turnir. Prvi turnir održan je 2005. godine, dok se zbog pandemije turnir nije održao 2020. i prošle godine. Kod seniora je nastupila 21 ekipa, dok ih je kod veterana bilo 8.

 

Kod seniora su se u finalu sastale dvije ekipe iz Sibinja, dok je Moderna bravarija Lasić s 5:3 bila bolja od MNK Redoksi. Ovo ljeto su se u finalu na vanjskom terenu u finalu turnira sastale ove iste ekipe, dok su Redoksi tada svladali Lasiće koji su im sada uvratili za taj poraz. Za Modernu baravariju Lasić nastupili su igrači koji su prošle sezone osvojili naslov prvaka u Drugoj HMNL – istok za MNK Brod 035 i to: Bundavica, Đerek, Ivanagić, Ćubel i drugi. Samim time Lasići su imali malu prednost i bili su blagi favoriti, dok je Almedin Bundavica još jednom pokazao svoju kvalitetu. Naime, kod rezultata 3:3 i kada je na semaforu ostalo 45 sekundi do kraja utakmice postigao je pogodak za 4:3, da bi nakon toga Redoksi igrali bez golmana ne bi li došli do poravnanja. U takvoj igri s puno rizika Ivan Ivanagić je svojim 3. golom postavio konačnih 5:3 za Modernu baravariju Lasić za koju je strijelac još bio Luka Đerek. Za Redokse golove u finalu dali su Matijas Šulc, Anto Gavran i Ilija Vrbanić, dok je u susretu za 3. mjesto kod seniora Turkalj Fiber sa 6:2 nadigrao Veliki Prnjavor. Kod seniora igralo se 4 igrača i vratar, dok su veterani nastupili s 5 igrača u polju i s golmanom.

 

U slavonskobrodskom finalu Caffe bar Foul je nakon boljeg izvođenja penala bio bod od ekipe pod nazivom 25 godina rekreacije. U penalima se u junaka za Caffe bar Foul pretvorio Ivan Princip koji je obranio pokušaje Darku Oreču i nešto kasnije Krunoslavu Ravnjaku. Za Zelene su golove još iz penala postigli Goran Rubil i Tomislav Lukić, dok je jedini precizan za ekipu 25 godina rekreacije bio Igor Lončarić. Treće mjesto kod veterana pripalo je ekipi SBSS iz Brodskog Stupnika i Starog Slatinika. U revijalnim utakmicama međusobno su igrali: limačići, limači i mlađi pioniri iz Starog Slatinika, Brodskog Stupnika i Rešetara.

foto: ilustracija