Naslovna / Vijesti / Humanitarni rukometni turnir prikupio 3500 kuna za inkubatore

RUKOMET

Humanitarni rukometni turnir prikupio 3500 kuna za inkubatore

Ženski rukometni klub „Brod“ protiv Osijeka i Sesveta

Humanitarni rukometni turnir prikupio 3500 kuna za inkubatore
Nikolina Vidakovic
  • 2022-01-10 08:00:11

Rukometnim turnirom održanim u Športskoj dvorani „Brod“ prikupljeno je 3500 kuna za humanitarnu kampanju koju provodi udruga „RTL pomaže djeci“, a pomaže se brodsku Opću bolnicu „Dr. Josip Benčević“, točnije za Odsjek za neonatologiju pri Odjelu za pedijatriju.

 

– Kakva su vremena i koliko nam epidemiolozi dopuštaju, inicijativa je odlično prihvaćena. Zadovoljni smo rezultatima – kaže trener ŽRK-a „Brod“ Darko Celner.

 

Iako je ovdje možda i najmanje važno raspravljati o natjecanju jer je događaj humanitarnog karaktera, nemoguće je ne zamijetiti duh ostavljen na terenu. Na turniru su igrale dvije prvoligaške ekipe – iz Osijeka i Sesveta – te ŽRK „Brod“ kao drugoligašice. Kako trener Celner napominje, djevojke su bile u odličnoj spremi:

 

– Krajnji rezultat i nije bio tako loš s obzirom na kategoriju ekipa i na pripreme, protiv Osijeka izgubili smo s 10 razlike, a protiv Sesveta s 4 ili 5 razlike. Mi smo s treningom počeli praktički 3.1. Igra nije na nivou na kojem bi trebala biti, ali nadam se da ćemo daljnjim napornim radom i trudom doći do zadovoljavajućih rezultata.

 

Iako je ŽRK „Brod“ igrao protiv mnogo snažnijih ekipa, trener Celner ističe kako je ovo fenomenalan uvid u buduće treninge i natjecanja, a i želja im je ponovno zaigrati i dovesti u Slavonski Brod prvoligaški rukomet.

 

– Ne možemo ga dovesti ako budemo igrali sa slabijim nego s jakim timovima, mnogo jačima od sebe kako bismo mogli učiti od njih.

 

Rukomet je sport koji morate voljeti i neprekidno trenirati kako biste ga uopće igrali, napominje Celner.

 

– Pored talenta, nužno je imati snagu i volju i biti uporan. Morate uložiti mnogo više rada u rukomet nego možda dijete koje se bavi košarkom ili nogometom kako biste bili uočeni na ulici. U Hrvatskoj je dugo godina, a i danas je tako, ostvarivano mnogo medalja, mnogo naslova. Smatram da je rukomet, pored vaterpola, najjači kolektivni sport u Hrvatskoj.

 

Kamo će sport ići ove godine te koliko će biti „slobodan“, diktirat će pandemija koronavirusa, čime treneri, a tako i sportaši, nisu ni najmanje zadovoljni. ŽRK „Brod“ morat će odustati od velikog turnira u Pragu na kojemu su trebale nastupiti krajem mjeseca, što zbog obveze testiranja unatoč cijepljenju, što zbog postavljene starosne dobi igračica i igrača.

 

– I prošle i pretprošle godine pandemija nas je osakatila, ali svakako se nadam da neće biti preoštra i ove godine. Nadam se da nećemo imati previše problema. Iako, da ne radimo apsolutno ništa ne bismo ni imali problema. Kada radimo, moramo naići i na poteškoće i izazove. – zaključuje trener Celner.

 

Ako niste mogli prisustvovati napetom turniru i dobrovoljno donirati iznos za kupnju inkubatora na Odsjeku na neonatologiju, sudjelovati u akciji možete i dalje pozivom na broj 060 9007, izravnom uplatom na donacijski žiro-račun udruge „RTL pomaže djeci“ (24070001500331700) ili uplatom kreditnom karticom na internetskoj stranici Udruge.

foto: RTL.hr