Naslovna / Vijesti / Dobra polusezona za Ivana Rašića u TSV Wertingen

NOGOMET

Dobra polusezona za Ivana Rašića u TSV Wertingen

Nogomet

Dobra polusezona za Ivana Rašića u TSV Wertingen
Portal035
  • 2022-01-09 15:00:00

Nogometaš Ivan Rašić (rođen 1999. godine) iz Ruščice već drugu sezonu član je njemačkog petoligaša Wertingena. Iza njega je dobra polusezona u klubu koji se na ljestvici među 16 klubova trenutno nalazi na 11. mjestu.

 

Rašić u Wertingenu koji mu je 6. klub u karijeri nije jedini Hrvat budući je uz njega i Marko Barišić iz istarskog Novigrada. Posljednji klub Ivanu Rašiću bio je Omladinac iu Gornje Vrbe iz kojeg je prije točno godinu dana otišao u grad Wertingen. Po svom dolasku u proljeće 2021. godine Rašić nije odigrao niti jednu utakmicu iz razloga što se zbog Covida prvenstvo nije nastavilo.

 

U ljeto prošle godine krenuo je u tekuće prvenstvo te je ukupno odigrao 19 utakmica te je postigao 7 golova i ima jednu asistenciju. U 3 utakmice za redom bio je strijelac, dok posebno pamti onu protiv Ecknacha protiv kojeg je u 90. minuti kod rezultata 1:1 postigao pogodak za pobjedu s 2:1. Treći je strijelac u klubu te je 2 puta bio u momčadi kola kao što je i 4 puta izabran za igrača utakmice.

 

- Zadovoljan sam s polusezonom u Wertingeru kao i sa svojim igrama koje želim još više popraviti. Nem ogu se žaliti na uvjete, suigrače i život u Njemačkoj tako da je sve kako i treba biti. Imam dogovor s klubom do ljeta, a nakon toga ćemo vidjeti ostati ovdje ili uzeti neku još ponudu za igranjem u možda većem rangu natjecanja. - rekao nam je Ivan Rašić koji je preko božićnih i novogodišnjih praznika bio u rodnoj Ruščici, te je od 20. prosinca prošle godine pa sve do 6. siječnja ove godine na privatnom trening centru kod Brune Lucića ukupno odradio 12 individualnih treninga.

 

- Želim se zahvaliti Bruni Luciću na treninzima koji su bili odlični u njegovom novom individualnom trening centru te naravno želim što spremniji dočekati početak priprema koje bi trebale krenuti 17. siječnja. Imam dobru podlogu iz jesenske polusezone te mi je na proljeće cilj igrati još bolje i popraviti svoj osobni učinak, a samim time i položaj kluba na prvenstvenoj ljestvici. - smatra Rašić.

 

Nogomet je počeo igrati u limačima Posavca iz Ruščice, da bi nakon što je izašao iz mlađih pionira otišao u slavonskobrodski Željezničar u kojem je bio u starijim prionirima. Nakon toga uslijedilo je razdoblje od 5 godina u Marsoniji u selekcijama: kadeta, juniora i seniora. Dok je bio ulazni junior Ivan Rašić odlučio se na prelazak u vinkovačku Cibaliju u kojoj je proveo dvije sezone da bi od 2019. godine postao članom Omladinca iz Gornje Vrbe.