Naslovna / Vijesti / Kadeti Marsonije porazili Osijek

KOšARKA

Kadeti Marsonije porazili Osijek

U-17

Kadeti Marsonije porazili Osijek
Portal035
  • 2021-11-26 20:00:00

U ovogodišnjoj košarkaškoj ligi Slavonije i Baranje za kadete koji su 2005. godište i mlađi sudjeluje 10 klubova koji su raspoređeni u dvije skupine po 5. Oni igraju dvokružno kroz 10. kola, a nakon toga pobjednici skupina će u dvije međusobne utakmice odlučiti koji će klub predstavljati regiju istok u Jedinstvenoj Hrvatskoj kadetskoj ligi. Već se naziru ekipe koje su se izdvojile, pa su tako u skupini A bez poraza Vrijednosnice Osijek i Brod, dok je u skupini B bez izgubljene utakmice Marsonia. Upravo su kadeti Igora Kovačevića u odgođenom susretu iz 5. kola na domaćem parketu sa 78:64 svladali Košarkašku akademiju Osijek. Pobjeda Brođana mogla je biti puno uvjerljivija, ali je domaći trener u posljednjoj četvrtini dao minute svim svojim igračima te su Osječani ublažili poraz.

 

Od početka su kadeti Marsonije krenuli žustro i agresivno te su imali vodstvo od 8:0 koje je nakon prve četvrtine iznosilo 21:11. U istom stilu mladi Brođani nastavili su i u drugoj dionici te se na odmor otišlo sa 42:23. Visoku razinu igre domaći su nastavili pokazivati i u trećem periodu u kojem je njihova prednost stalno rasla do najvećih 68:37 uoči posljednjih 10. minuta. Tada je trener kadeta Marsonije Igor Kovačević prigodu dao svim igračima te su Osječani posljednju četvrtinu dobili s 27:10 za konačnih 78:64. Kod Brođana je početna petorka postigla veliku većinu koševa, pa je tako Filip Sekulić ubacio 19, Sven Pavić 17, Jakov Špehar 11, Filip Sivrić 10 i Fran Carević 9 poena.

TON: 3 – Filip Sekulić, kadet KK "Marsonia U17"

U sastavu kadeta Košarkaške akademije Osijek najučinkovitiji je bio Matej Vila sa 14, dok je Šimun Babić postigao 10, a Matej Krišto 9 koševa.

 

Za kadete Marsonije pobjeda protiv Košarkaške akademije Osijek bila je 4. u sezoni iz 4 odigrane utakmice, dok su im odgođena gostovanja u Đakovu i u Borovu. Upravo su kadeti Borova jedini konkurent Marsoniji jer imaju 3 pobjede i samo 1 poraz i to od Brođana s visokih 88:59. Prema tome, očito da kadeti Igora Kovačevića u svojoj skupini nemaju pravu konkurenciju te da će se za plasman u Jedinstvenu Hrvatsku ligu boriti protiv najboljeg iz druge skupine, a to su Brod Krunoslava Rimca ili Vrijednosnice Osijek.