Naslovna / Vijesti / Nastavlja se nesretni niz za kuglače Broda

KUGLANJE

Nastavlja se nesretni niz za kuglače Broda

Druga liga- istok

Nastavlja se nesretni niz za kuglače Broda
Nikolina Martinovic
  • 2021-11-17 20:00:55

Za kuglače Broda nastavila se neuspješna jesenska polusezona u natjecanju Druge lige – istok pogotovo kada je riječ o domaćim utakmicama. U ovom 10. kolu Brođani su sa 7:1 poraženi od Željezničara iz Osijeka koji je 6. momčad koja je ove jeseni na kuglani Vijuš zabilježila pobjedu. Prije Osječana pobjede su kao gosti izborili: Silos iz Đakova, pa Šečerana Viro iz Virovitice, požeški Obrtnik, Nova Gradiška i vodeće Nove nade iz Požege. Prema tome kuglači Broda su bez pobjede u ovogodišnjem prvenstvu na domaćem terenu, ali zato imaju jednu izborenu u 2. kolu na gostovanju u Virovitici protiv Slatine. S druge strane osječki Željezničar se već godinama u ovoj ligi nalazi u vrhu tako da su i sada opravdali taj status.

 

 

Već nakon prvog para osječki Željezničar imao je vodstvo u meču od 2:0 i ukupnu prednost od 109 u čunjevima. Kuglači Broda u drugom paru zahvaljujući Marku Ferić uspjeli su osvojiti ekipni poen budući je on imao učinak od 579 oborenih čunjeva. Osim toga Ferić i Josip Pavlović ukupnu razliku u čunjevima sa 109 smanjili su na 78 uoči posljednjeg para. Međutim, kako u domaćem sastavu nije bilo niza igrača i to: Ivana Babića. Davora Klarića, Kristijana Puškarića, Željka Rakitića, Gabrijela Skoka i Roberta Zirduma na stazu je po prvi puta u karijeri morao Ivan Katalinić koji u paru uz Stjepana Buzova ništa nije mogao učiniti pokraj kvalitetnih Osječana koji su sa 7:1 i prednost od velikih 187 čunjeva zabilježili svoju 6 pobjedu u prvenstvu. Kod gostiju više nego odlične učinke imali su Damir Šimunović, Ivo Klasan i Božo Medunić.

 

 

Na ljestvici se nakon 10. kola osječki Željezničar nalazi na 6. mjestu sa samo 2 boda manje od imenjaka iz Belišća koji je na 2. poziciji. S druge strane kuglači Broda su s jednom pobjedom na 11. mjestu od 12 klubova, dok njih ove subote očekuje gradski derbi protiv Zanatlije.