Naslovna / Vijesti / Brođanke porazile Belišće sa uvjerljivih 3:0

ODBOJKA

Brođanke porazile Belišće sa uvjerljivih 3:0

Prva B liga - istok

Brođanke porazile Belišće sa uvjerljivih 3:0
Nikolina Martinovic
  • 2021-11-17 18:00:12

Nova sezona u Prvoj B ligi – istok za odbojkašice Posavine Brod nije dobro počela iz razloga što je trener Željko Milošević suočen s nizom izostanaka. Dobar dio uvjetovala je pandemija i izolacije te druge obaveze tako da na niti jednoj od 5 dosadašnjih utakmica nije imao najjači sastav. Stoga su prvih 5 utakmica odigrali u različitoj postavi, dok su u porazu s 3:0 od Belišća izostale: Tiffany Blum, Kristina Perković i Anabela Bajrić.

 

 

Ut
akmicu 6. kola protiv Belišća odbojkašice Posavine Brod nisu dobro otvorile, a kako je meč odmicao igrale su sve bolje. Da su kojim slučajem dobile 3. set možda bi se otišlo i u peti, a ovako je jednako mlada ekipa iz Belišća u kojoj su dvije djevojke 2005. godište, dok su ostale 2 godine mlađe došle do zaslužene pobjede s 3:0.

 

Odbojkašice Belišća dobile su sigurno i uvjerljivo 1. set s 25:13, dok su domaće imale puno problema na prijemu servisa. U 2. setu Posavina Brod je popravila prijem, međutim, nije se uspio dobiti taj set koji je s 25:22 otišao na stranu gošći, ali su u njemu barem u jednom dobrom dijelu bile ravnopravne. U posljednjem 3. setu proradio je napad i blok Brođanki koje su cijelo vrijeme imale vodstvo koje je u završnici iznosilo 20:15. Međutim, malo po malo uporne Belišćanke počele su stizati razliku, dok je ključne poene za prvo vodstvo gošći u tom setu za 23:22 i 24:23 postigla Ana Kaptalan. Upravo je ona bila na servisu za meč loptu, dok je Nera Markota realizirala poen za konačnih 25:23 i pobjedu odbojkašica Belišća s 3:0 protiv Posavine Brod.