Naslovna / Vijesti / Taekwondo prvenstvo Hrvatske održano u Slavonskom Brodu

BORILAčKI SPORTOVI

Taekwondo prvenstvo Hrvatske održano u Slavonskom Brodu

U dvorani OŠ "Hugo Badalić"

Taekwondo prvenstvo Hrvatske održano u Slavonskom Brodu
Nikolina Martinovic
  • 2021-10-21 10:00:39

Ljjubitelji taekwondo sporta u Hrvatskoj pogotovo u ITF verziji dugo su čekali na državno prvenstvo pogotovo što je posljednje održano još 2019. godine. Sada su se stekli svi uvjeti te je Hrvatski taekwondo savez ulogu domaćina povjerio slavonskobrodskom klubu In Nae. Dvorana OŠ "Hugo Badalić" na Jelasu bila je popunjena kako sa sportašima, tako i s gledateljima od kojih su uglavnom bili roditelji svih onih koji su nastupali. Na ovom Prvenstvu Hrvatske sudjelovalo e 10 klubova iz Pule, Dubrovnika, Slatine, Bošnjaka, Selca, Vinkovaca, Šibenika, Gornje Stubice i Novalje s otoka Paga. Ukupno je bilo 270 prijava za dvije discipline sparing i obvezni sastav forme te je nastupilo 146 sportaša.

 

Članovi TKDK In Nae imali su jako dobre rezultate u svim kategorijama od mlađih kadeta, kadeta, juniora do seniora. Stoga kod mlađih kadetkinja izdvojimo da su prva mjesta osvojile: Marija Car, Nika Sliško i Leona Anušić, dok su do pobjedničkog postolja još došle: Lana Mališa, Eva Kmet, Tena Rajković, Lana Jukić i Tia Lilić. Kod mlađih kadeta do naslova su došli: Karlo Mališa i Dorian Maksimčuk. Među kadetima puno se očekivalo od Josipa Petrika.

 

Na kraju je Josip Petrik uz 1. m,jesto u formama za plavi pojas došao i do 2. mjesta u sparingu. Uz njega je kod kadeta još Almin Mujčin bio najbolji u formama za crvene pojaseve i u sparingu, dok je Stjepan Rajković uz 1. mjesto u formama za crveni pojas bio drugi u sparingu. Među kadetkinjama domaći In Nae imao je 3 djevojke i to Lauru Dabić koja je u sparingu osvojila 2. mjesto te Hanu Pavelić i Miju Anušić koje su bile najbolje u svojim formama.

 

Na kraju je Mia Anušić u sparingu u svojoj kategoriji osvojila 1. mjesto, dok je Hana Pavelić bila treća kod kadetinjka, ali i kod juniorki. Među juniorkama od Brođanki izdvojile su se s prvim mjestima u sparingu u svojim kategorijama Antea Gavrić koja je bila najbolja i u formamam te Jana Pavlović koja je u formama za crvene pojaseve osvojila 2. mjesto. Među seniorkama nastupila je Sanja Anušić koja je zabilježila 2 prva mjesta u formama za zeleni pojas i sparingu. Uz nju je bio i senior Josip Jelinić koji je također u istoj težinskoj kategoriji do 85 kg osvojio 3. mjesto dok je u obveznom sastavu formi za 1. Dan-ove bio drugi.

 

TKDK In Nae u pojedinačnom dijelu imao je najbolje pojedince koji su proglašeni za najuspješnijima na ovom prvenstvu, a to su mlađi kadeti Fabijan Rajković, pa mlađe kadetkinja Marija Car, kadet Josip Petrik i juniorka Antea Gavrić. U ukupnom poretku među 10 klubova slavonskobrodski In Nae osvojio je ekipni naslov što je do sada najbolji rezultat kluba od njegovog osnivanja.