Naslovna / Vijesti / Poraz odbojkaša Marsonije

ODBOJKA

Poraz odbojkaša Marsonije

Na domaćem terenu

Poraz odbojkaša Marsonije
Portal035
  • 2021-10-06 16:00:00

Za odbojkaše Marsonije uspješno je počela treća sezona u Hrvatskoj Superligi. Naime, Brođani su u unaprijed odigranoj utakmici iz 3. kola na domaćem terenu s 3:0 nadigrali Zadar koji je dan kasnije odigrao utakmicu u Osijeku s Mursom. Zato su odbojkaši Marsonije imali dan odmora nakon kojeg su odigrali utakmicu redovnog 1. kola protiv ove sezone pojačane Ribola Kaštele koja najavljuje borbu za sami vrh i naslov prvaka.

 

Protiv Ribola Kaštela odbojkaši Marsonije nisu mogli ponoviti partiju kao protiv Zadra te su poraženi s 3:0. Gosti iz Dalmacije potvrdili su ulogu favorita sa sigurnom i vrlo uvjerljivom pobjedom. Kaštelani su jedni od favorita u cijelom prvenstvu te su za novu sezonu složili jako dobru momčad koja je jača nego prošle sezone. U njoj je član reprezentacije BiH Šormaz, pa srednji bloker s Bahama Stuart i član reprezentacije Sjeverne Makedonije Manđukov. Osim toga Ribola Kaštela ima sjajnu generaciju juniora te im je cilj ponovno postati prvaci Hrvatske. Pobjeda s 3:0 nad Marsonijom bila je rutinski odrađena i bit će samo jedna u nizu, dok je za Brođane puno važnija bila pobjeda s 3:0 nad Zadrom.

U odnosu na prošlu sezonu među odbojkašima Marsonije više nisu: Josip Budim, Antun Odobašić i Josip Ilić. Među novim imenima iz osječke Murse stigla su 2 mlada igrača Lovro Škugor i Luka Peljušić, a iz Odžaka Ilija Filipović. Od novih je među Brođanima još i Marko Marošević koji je bio u Orašju. Prošle sezone je Ribola Kaštela tek u 5. setu s 3:2 došla do pobjede u dvorani Vijuš, a sada je meč trajalo 65. minuta. U prvom je bilo 25:16 u drugom 25:14 i u trećem 25:11, dakle vrlo uvjerljivo u sva 3 seta gosti su nadigrali Marsoniju koja je u svojoj igri najveći problem imala u prijemu servisa. Kada nema prijema onda se ne može niti napad dobro organizirati i to je sva bit odbojkaške igre. U Marsoniji su svjesni da protiv Kaštelana nisu mogli računati na bodove, ali je zato za njih puno važnije bilo u unaprijed utakmici iz 3. kola dobiti Zadar. Momčad trenera Milenka Lubine protiv Zadrana je po setovima imala: 25:13, pa 25:19 i na kraju 25:15 te je taj meč bila predigra za Ribola Kaštelu koja je ipak bila prevelik zalogaj.

 

 

U ligi među 12 klubova odbojkaši Marsonije za cilj imaju izbjeći ispadanje, dok su za njih puno važniji susreti sa sebi ravnim klubovima. U sljedećem 2. kolu Brođani će u subotu, 9. listopada, igrati u Nedelišću u kojem svoje utakmice kao domaćin igra Centrometal iz Črečana.