Naslovna / Vijesti / Zaključena jedna od najuspješnijih klupskih sezona

KAJAK - KANU

Zaključena jedna od najuspješnijih klupskih sezona

Sezona 2020/2021. ostat će upamćena kao jedna od najuspješnijih u klupskoj povijest

Zaključena jedna od najuspješnijih klupskih sezona
Portal035
  • 2021-09-22 14:00:06

Sa svjetskim prvenstvom u Kopenhagenu (Danska), a gdje je nastupila naša najbolja sportašica Vanesa Tot, zaključena je još jedna kajakaška sezona.

 

Sezona 2020/2021. ostati će upamćena kao jedna od najuspješnijih u klupskoj povijesti. Naime već spomenuta kanuistica Vanesa je izborila nastup na olimpijskim igrama u Tokiju što možemo smatrati najvećim uspjehom od osnutka kluba. Uz nastup na olimpijskim igrama Vanesa je osvojila zlato na svjetskom kupu (Barnaul, Rusija), srebro na europskom U-23 prvenstvu (Poznan, Poljska) te broncu na svjetskom U-23 prvenstvu (Montemor-o-Velho, Portugal). Prema ostvarenim rezultatima Vanesa je postala vrhunska sportašica 1. kategorije, a koju dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor.

 

Osim Vanese, za reprezentaciju Hrvatske su još nastupili juniori: Ana Funtak, Domagoj Babić i Jana Vuković pa je tako klub imao 4 reprezentativca dok su naši treneri Igor Krajina i Marko Lipovac obnašali dužnost pomoćnih trenera reprezentacije.

 

Klub je nakon 2011. godine i čak 10 godina posta, ponovo postao najbolji u zemlji. Na prvenstvu Hrvatske u olimpijskim disciplinama klub u sve tri kategorije osvaja naslov prvaka Hrvatske (kadeti, juniori i seniori). Posebno vrijedi istaknuti našeg trenera Marka Lipovca koji je kao trener pet godina u nizu osvajao sva tri naslova prvaka Hrvatske, a sada pobjednički niz nastavio i u našem klubu u svim kategorijama. Osim u olimpijskim disciplinama, klub je i u maratonskim disciplinama osvojio kadetski i juniorski naslov dok su seniori postali vice prvaci Hrvatske.

 

Zlatne medalje na prvenstvima Hrvatske su osvojili: 

 

kadeti: Antonio Pavlešin, Fran Holjevac, Leon Katinić, Juraj Rašić, Petar Šunjić, Mihael Pavlešin, 

 

juniori: Domagoj Babić, Ivan Fran Arar, Luka Sokolović, Stjepan Ivezić, Ana Funtak, Jana Vuković, Leona Pavlešin, 

 

seniori: Marko Lipovac, Andrea Heđeš, Marija Velikanović, Barbara Tomljenović, Nataly Pavlešin i Dunja Lipovac.

 

U kupu Hrvatske klub također bilježi sjajne nastupe, a najvećim brojem bodova kup osvajaju: Antonio Pavlešin, Fran Holjevac, Petar Šunjić i Mihael Pavlešin.

 

U sklopu programa Ljeto u Brodu, održana je i škola kajaka i kanua, a koju redovito pohađa 20 polaznika.

 

U aktivnostima kluba sudjeluje više od 20 djevojaka na što možemo biti posebno ponosni.

 

Nakon kraćeg odmora, 1. listopada će krenuti pripreme za novu sezonu.