U derbiju 5. kola Treće lige – istok nogometaši Marsonije su s minimalnih 1:0 svladali aktualnog prvaka Belišće. Bio je to susret klubova koji su u posljednje dvije sezone osvojili naslov prvaka na trećeligaškom istoku, ali se ni Brođani niti Belišćani kroz kvalifikacije nisu probili do Druge lige. U ovoj sezoni obje ekipe uz Vukovar i Đakovo Croatiju imaju ambiciju plasmana među vodeće na ljestvici. Derbi između Bijelo – crnih i Crvenih nije mogao zadovoljiti sve posjetitelje iz razloga što je to bila prava šahovska partija i taktička bitka između trenera Hrvoja Bušića i kolege mu Davora Rupnika. Marsonia je tijekom svih devedeset minuta bila bolja te je stalno pritiskala, ali se Belišće znalački i dobro branilo.

Gostujući vratar Marin Stanić nije imao velikih intervencija, ali je zato bilo puno udaraca koji su odlazili pokraj ili preko njegovog gola. Zato je s druge strane na golu Brođana Matko Kramer bio bez pravog posla, dok i broj od trinaest kornera za domaće pokazuje koliko su bili nadmoćni. Na kraju ih je u samoj završnici nagradilo za treću pobjedu u ovoj sezoni koju su prema prikazanom i zaslužili.

S ovom pobjedom Marsonia je zadržala stopostotni učinak na domaćem terenu jer iz tri utakmice imaju sve pobjede i gol razliku 8:0. Na dva gostovanja u Vukovaru i Gornjoj Vrbi ekipa trenera Bušića doživjela je dva poraza s 1:0, dok ih ove srijede očekuje gostovanje u Velikoj u kojoj svoje domaće utakmice igra požeška Slavonija.