Uspješan niz od dvije uzastopne pobjede u gostima nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe stao je u ovom 5. kolu u Oriovcu kod Oriolika koji je s 2:1 došao do svoje prve pobjede u ovoj sezoni. Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu, dok je domaće u vodstvo od 1:0 doveo Luka Morber. Ubrzo je na 1:1 za goste iz Gornje Vrbe rezultat izjednačio Luka Akšamović, da bi pobjedu Crvenima iz Oriovca 7 minuta prije kraja osigurao kapetan Goran Jurić.

Kao i Oriolik do prve pobjede u ovogodišnjem prvenstvu došla je i Sloga koja je u Novoj Gradiški s 3:1 bila bolja od Slavonije iz Požege. Domaće je u vodstvo u prvom poluvremenu od 1:0 doveo Nikola Tomić, da bi u nastavku Požežani preko svog najboljeg strijelca Mateja Peharde poravnali na 1:1. U posljednjih 30 minuta domaći su prvo golom Tomislava Marijanovića poveli s 2:1 da bi prvu pobjedu u ovoj sezoni potvrdio Marino Marijanović. 

Na gostovanjima su do sada bez poraza bili i nogometaši Slavonca iz Bukovlja koji su u ovom kolu s 5:1 teško poraženi u Kutjevu od razigranog domaćina. Za Zelene iz grada vina 2 gola postigao je Deni Stojanac, dok su ostale pogotke dali: Marko Karačić, Marin Majetić i Josip Budimir. Jedini strijelac za momčad iz Bukovlja bio je Robert Duspara.