Naslovna / Vijesti / Brod Open Race održana unatoč kiši

OSTALO

Brod Open Race održana unatoč kiši

Sedma od devet utrka Prvenstva Hrvatske

Brod Open Race održana unatoč kiši
Nikolina Martinovic
  • 2021-08-29 17:00:00

Vremenskim prilikama usprkos, u 13: 30 ipak je počelo natjecanje PH Brod Open Race.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što imam ovako uvažene goste. Obzirom na ovako teške uvjete zahvaljujem se svima koji su došli, a posebice svom timu koji je pomogao sve ovo organizirati. Iako smo u dva treninga imali dosta padova, nadam se da će utrke proći bez težih posljedica- rekao je na samom početku službenog otvorenja Nenad Jagodić, glavni organizator ovog događanja i aktualni državni prvak.

Predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza, Stjepan Peršin, također se obratio prisutnima.

- Zahvaljujem se svim ljubiteljima ovog sporta jer ovo je veliki dan, prva utrka u Brodu. Zahvaljujem se i Nenadu Jagodiću, gradonačelniku, županu, državnim tajnicima i ostalima. Uložen je veliki trud i staza prekrasno izgleda, nadam se da će vrijeme dozvoliti da se utrke održe. Hvala svim vozačima koji su došli i hrabro vozite. Molim publiku da se pridržava reda i da ne pretrčavaju stazu jer opasnosti postoje. Vjerujem da osim ovih laganih padova drugih neće biti i želim svima lijep boravak u našoj Slavoniji.

Dogradonačelnica Marina Martić Puača srdačno je pozdravila okupljene u ime gradske uprave.

- Iznimno mi je drago što je naš grad domaćin utrke PH. Nadam s eda će ovo biti tradicionalni i prepoznatljiv događaj u našem gradu. Zahvaljujem organizatorima na iznimnom trudu da ovo natjecanje bude na visokom nivou. Svim posjetiteljima koji su ovim povodom u našem gradu želim poželjeti dobrodošlicu unatoč ovim vremenskim neprilikama, a naročito našim natjecateljima želim sretnu i uspješnu vožnju.

I župan Brodsko- posavski, Danijel Marušić, podijelio je svoje dojmove.

- Bez obzira na vremenske prilike, moramo uživati danas ovdje jer ovo je prva utrka nakon devedeset godina. Veliko, veliko priznanje Jagi i njegovim suradnicima i evo, svi ćemo podržati da ovo postane tradicija. Natjecateljima želim puno sreće.

Državni tajnik Tomislav Družak u svom obraćanju naglasio je poseban značaj ove utrke.

- Hvala što mi je omogućeno da vas danas pozdravim u ime Ministrice turizma i sporta te u svoje osobno ime. Neobično nam je drago da se širi kvaliteta i kvantiteta sporta diljem Lijepe Naše, a osobno vjerujem da je ovo početak jedne divne priče. Mala sugestiaj organizatorima bi bila da pomaknu nekoliko tjedana unatrag termin ove utrke jer ovakve su vremenske prilike donekle očekivane nakon blagdana Velike Gospe, iako i po ovim uvjetima dolaze do izražaja pravi sportaši. Čestitke prije svega predsjedniku kluba, Nenadu Jagodiću, što je uspio sa svojom ekipom u realtivno kratkom vremenu organizirati ovu utrku jer uz ovo vrijeme imamo još i problem s epidemiološkim mjerama što je također trebalo ukomponirati u ovu organizaciju. Svim sportašima želim da bez posljedica završe utrke i neka najbolji pobijedi.

Sedma je ovo od ukupno devet utrka u ovogodišnjem kalendaru. Organizatori su iznimno zadovoljni obavljenim poslom, a jedine probleme stvaraju vremenski uvjeti. Padovi i povrede su obilježili i današnje treninge prije utrke u kojima je sudjelovalo devedeset vozača koji se natječu u ukupno osamnaest kategorija.

/NM/