Vanesa Tot, naša najuspješnija sportašica i "novopečena" olimpijka, članica KKK Marsonia, u poljskom Poznanu je zabilježila sjajne rezultate Europsko prvenstvo za seniore koje se održalo od 3. do 6. lipnja.  

U olimpijskoj disciplini kanua jednokleka na 200m, Vanesa odlično odrađuje posao već u kvalifikacijama gdje je izborila direktan plasman u A finale. 

U finalu je osvojila 6.mjesto te tako ušla u sami vrh europskog ženskog kanua. Ispred nje su bile europske i svjetske prvakinje i doprvakinje. Treba napomenuti da je Vanesa upravo ovim rezultatom ostvarila I. kategoriju prema Olimpijskom odboru, te tako postala prva sportaš/ica u kajak-kanu sportu našeg grada kojoj je to uspjelo za rukom.

Na neolimpijskoj dionici od 500m osvojila je također 6.mjesto.

Spomenutim rezultatima naša olimpijka Vanesa je pokazala kako je u odličnoj formi ove sezone te da pripreme za daljnja natjecanja idu u pravom smjeru.

Ovim putem čestitamo Vanesi i njenom treneru Igoru Krajini te im želimo puno sreće i za nadolazece Europsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore U-23, a koje se održava pri kraju lipnja, ponovno u Poznanu.