Iz nas je uspješan sportski tjedan.  Naša najuspješnija sportašica, Vanesa Tot je nastupila na dva natjecanja u Szegedu (Mađarska) i to od 12.-13. svibnja na kvalifikacijama za Olimpijske igre te odmah u nastavku od 14.-16. svibnja na prvoj utrci svjetskog kupa. Vanesa je na kvalifikacijama za Olimpijske igre ostvarila plasman u finalnu utrku gdje je zauzela 9. mjesto (samo pobjednica je izborila Olimlijske igre) no tu nije kraj, u Rusiji (Barnaul) će Vanesa imati još jednu šansu za odlazak u Japan.

U svakom slučaju možemo biti ponosni što je naša članica i sugrađanka kandidat za Olimpijske igre!

Sjajno je Vanesa nastavila i na prvom svjetskom kupu. U utrci na 200m ostvaruje plasman u B finale gdje osvaja 2. mjesto što je ukupno 11. mjesto. Na 500m Vanesa osvaja odlično 6. mjesto u A finalu, a uspješan nastup zaključuje 8. mjestom na 5km. Spomenutim rezultatima je naša Vanesa potvrdila sve svoje kvalitete, ali i pokazala kako je u dobroj formi. Sa Vanesom je bio i njezin trener Igor Krajina.

U isto vrijeme je u gradu papira, Belišću održano 1. kolo liga-kupa Republike Hrvatske za mlađe dobne uzraste te memorijalna utrka u čast legendarnom Matiji Ljubeku.

Naši klinci su se vratili kući sa ukupno 12 medalja i to 3 zlatne, 4 srebrne i 5 brončanih.

Medalje po utrkama:

MK-1 škola kajaka 500m
3. mjesto Nika Raguž

MK-1 mlađe kadetkinje 500m
1. mjesto Lara Nenadović

MK-2 mlađe kadetkinje 500m
2. mjesto Lara Nenadović-Anja Bunčić

K-1 kadeti 500m
1. mjesto Antonio Pavlešin
2. mjesto Fran Holjevac

K-2 kadeti 500m
1. mjesto Antonio Pavlešin-Fran Holjevac
3. mjesto Jura Rašić-Benjamin Poljac

K-1 kadetkinje 500m
3. mjesto Barbara Vučković

K-1 mlađe juniorke 500m
2. mjesto Dora Opačak
3. mjesto Magdalena Bunčić

Ekipu su vodili treneri Marko Lipovac i Brigita Bakić uz pomoć asistentice Andreje Heđeš.

Ovom prilikom se klub zahvaljuje roditeljima koji su pomogli pri transportu sportaša i to Goranu Vučkoviću, Damiru Holjevcu i Zrinku Nenadoviću.

Od 20.-23. svibnja Vanesa će nastupiti na globalnim kvalifikacijama za OI i svjetskom kupu u Barnaulu (Rusija), a 7 dana kasnije slijedi i novo kolo liga-kupa na otoku Rabu.

Ovom prilikom želimo čestitati Anamariji Govorčinović i njenom treneru Aleksandru Kneževiću iz KKK Matija Ljubek iz Zagreba na osvojenom plasmanu za Olimpijske igre.