Košarkašice brodskog ŽKK „Brod na Savi“ ove sezone ostvarile su značajan uspjeh kvalificirajući se u Premijer ligu što je najviši rang natjecanja u ženskoj košarci u Republici Hrvatskoj. Ovim sportskim dostignućem grad Slavonski Brod dobio je prvoligaški klub što je potvrda uspješnog i kontinuiranog rada sa sportašicama. Prethodno, košarkašice „Broda na Savi“ igrale su dvije sezone u drugoligaškoj konkurenciji, a osvojivši u tom rangu prvo mjesto, stekle su uvjete za ulazak u doigravanje za Premijer ligu. U borbi za Premijer ligu savladali su košarkašku ekipu „Orke“ iz Zagreba, ekipu iz Vodica i „Vindi“ iz Varaždina. Ulaskom u Premijer ligu postale su tek 3. ekipa s područja Slavonije i Baranje koja igra u najvišem rangu ženske košarke.

Tom prilikom, gradonačelnik Mirko Duspara danas je ugostio košarkašice i njihove trenere te predsjednicu kluba kako bi im zahvalio što su svojim sportskim talentom i upornim radom omogućili da Slavonski Brod ima prvoligaša u ženskoj košarci:

„Nemamo priliku svaki dan ugostiti prvoligaše. Koristim priliku da vas pozdravim i čestitam u ime Gradske uprave. S obzirom da ste ulaskom u Premijer ligu postale vrhunske sportašice, zaslužujete više sredstava za vaš klub. Vi se borite i predstavljajte grad kao i do sada, a na nama je da stvorimo uvjete da i ostanete u Premijer ligi i da budete među boljima. Nastavite i budite uspješni kao što ste bili i do sada.“, rekao je gradonačelnik Mirko Duspara. Ugodno, neformalno i veselo druženje nastavilo se nakon podjele prigodnih nagrada, a kasnije je uslijedilo i zajedničko fotografiranje.