Jučer su Bensice ostvarile još jedan veliki uspjeh u povijesti kluba. Naime jučerašnjom pobjedom u posljednjoj utakmici lige za prvaka i popunu Premijer lige ostvarile su povratak u najviši rang hrvatske ženske košarke Premijer žensku ligu. Svi govore kako je puno teže „ponoviti nego li osvojiti“. ŽKK Brod na Savi je uspio ponoviti veliki uspjeh njihovih prethodnica i time potvrditi da i dalje teže izvrsnosti u športu bez čega nema napretka. U jučerašnjoj utakmici se u samom otvaranju možda malo osjetio taj grč imperativa, no sve poslije je bila dominacija i prekrasna igra Bensica koje su mudro vođene trenerskim tandemom Dražen Rimarčuk-Boris Virag nezaustavljivo podizale rezultat i utakmicu vodile konačnoj pobjedi, premda valja odati priznanje i gošćama iz Varaždina na velikom trudu i hrabroj igri do kraja utakmice.

ŽKK Brod na Savi – ŽKK Vindi  83:56  (21:13, 30:13, 20:14, 12:16)  
ŽKK Brod na Savi: K. Rimarčuk 12, A. Božić 3, E. Poljac11, La. Fonović, Lo. Fonović 2, M. Kavka 4, A. Ilakovac9, I. Krajina 8, E. Peričić16, M. Fastić Pajk 10, J. Tuftan 6, N. Matanović 2,
ŽKK Vindi: Z. Dukić 12, P. Žanić 8, P. Božović4, K. Francišković, M. Barušić6, L. Brezovac, L. Kauzler 12, Pa. Žanić 8, E. Novosel, R. Štrocinger 6, S. Hrastić,

Bila je to utakmica u kojoj pobjeda nosi sve i  prije koje su Bensice bile izraziti favoriti, no to su morale pokazati i na terenu, a što često nije lagano ostvariti. Unatoč svem pritisku djevojke su jučer pokazale koliko lijepo i dobro mogu odigrati i s lakoćom su ponijele ulogu favorita, vrlo brzo ostvarena visoka prednost omogućila je trenerima dati prigodu svim domaćim košarkašicama pokazati njihove potencijale što su one i iskoristile. Jučer su sve bile najbolje i odlično nosile teret utakmice.

Trebalo je 5 godina za doći iz tadašnje 3. lige u najviši rang natjecanja hrvatske ženske košarke, tadašnju Prvu Ligu gdje su Bensice igrale 4 godine, potom su prigodom smanjenja lige spustili se u rang niže, a nakon 2 godine truda košarkašica i uspješnog stručnog rada njihovih trenera, kao i vođenja kluba od strane Uprave, ponovno se vratili u najviši rang Premijer ligu.

Brod na Savi je uplovio u vode Premijer Lige i nastavlja svoj putovanje!

Izvor: ŽKK Brod na Savi